Nakon tragičnih sukoba
0

FK 'Široki Brijeg' odbacio vlastitu odgovornost

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Fudbalski klub "Široki Brijeg" odbacio je danas odgovornost za jučerašnje nerede uoči utakmice sa "Sarajevom" u Širokom Brijegu i optužio navijače iz Sarajeva da su nasilničkim ponašanjem izazvali sukob u kojem je ubijen mladić Vedran Puljić iz Sarajeva.

"Žalosno je da pojedini mediji od huligana, koji su u Široki Brijeg došli s očitom namjerom izazivanja izgreda, pokušavaju napraviti žrtve", navodi u saopštenju predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić.

On napominje da su igrači i rukovodstvo Fudbalskog kluba "Sarajevo" u Širokom Brijegu dočekani domaćinski i da su cijelo vrijeme dok su trajali sukobi na ulicama grada bili bezbjedni.

Jelić je ukazao na tvrdnju policije da je u Široki Brijeg doputovalo i do četiri puta više navijača iz Sarajeva nego što je bilo službeno najavljeno.

Prema njegovim riječima, navijači iz Sarajeva su odmah po dolasku, pola sata prije zakazanog početka utakmice, počeli izazivati nerede. Fizički su napali i povrijedili zamjenika komandanta Policijske uprave Široki Brijeg i prodavača ulaznica na stadionu, od kojeg su oteli i torbu sa novcem.

Fudbalski klub "Široki Brijeg" je, navodi Jelić, preduzeo apsolutno sve što je kao domaćin bio obavezan da uradi u skladu sa propisima i pravilima organizacije jedne prvenstvene utakmice Premijer lige BiH.

Izražavajući žaljenje zbog tragičnog epiloga događanja izvan stadiona "Pecara" na ulicama Širokog Brijega, klub je uputio saučešće porodici preminulog mladića i pozvao nadležne institucije da preduzmu sve što je potrebno kako bi se stalo u kraj huliganima i kako se tragični događaji nikada više nigdje ne bi ponovili.