Mjesto Zborište
127

Drama kod Velike Kladuše: Sirijac teško povrijeđen nakon što je zatečen u pljački

B. R.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U mjestu Zborište kod Velike Kladuše jučer se odvijala prava drama. Migrant iz Sirije je teško ranjen nakon što je pokušao opljačkati kuću. Nakon ranjavanja Sirijac se dao u bijeg.

Glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić za Klix.ba ispričao je šta se zapravo desilo.

"Desila se provala u porodičnu kuću u Zborištu. Vlasnica kuće je zatekla migranta u objektu. On je nju fizički napao. Zatim se uključio i vlasnik kuće. Oni su migranta fizički izbacili van. Onda se on dao u bijeg", rekao je.

Prema njegovim riječima, uspio je otuđiti određene predmete iz kuće. Vlasnik kuće, priča nam Šiljdedić, uputio se u potjeru za provalnikom kojeg je sustigao u mjestu Čevarevac ispred druge porodične kuće.

"Tu je došlo do verbalnog, a zatim do fizičkog sukoba. U jednom trenutku je vlasnik kuće, kojem je bilo provaljeno, iz vatrenog oružja pucao ispred migranta u tlo. Metak se odbio i pogodio migranta u lijevu natkoljenicu", izjavio je.

Kako je kazao Šiljdedić, nakon ranjavanja se ponovo dao u bijeg. Policija ga je uspjela pronaći. Prema podacima koje je policiji dao migrant, u Bosnu i Hercegovinu je došao iz Sirije i rođen je 1991. godine.

Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću gdje su mu konstatovane teške povrede. Kod njega su pronađeni dio otuđenog novca i nakita, mobitel i laptop.

"Mi smo primili još jednu prijavu da je nepoznata osoba ušla i otuđila im mobitel i laptop. Utvrdili smo da je to učinila ista osoba", kazao je Šiljedić.

Nad njim će biti izvršena kriminalistička obrada. Protiv vlasnika kuće, odnosno osobe koja je pucala, bit će poduzete zakonom određene mjere.