Crna hronika
4

Djevojka prijavila da je silovana u blizini groblja u Vitezu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zeničanka A. A. (1987) prijavila je policiji da je silovana u blizini groblja na području općine Vitez, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan.

Policija je na mjesto događaja izašla nakon što ih je nepoznata ženska osoba, u nedjelju u 7:50 sati, obavijestila da njena kolegica ima probleme sa nepoznatim mladićem na području Viteza.

Tako su policajci u mjestu Nadioci, nedaleko od mjesnog groblja Topala pronašli automobil Passat u kome su bili M. S. (1981) iz Zenice i A. A. Ona je tada izašla iz automobila, a M. S. je pobjegao sa mjesta događaja uprkos naredbi policajaca da se zaustavi.

"Po dolasku u prostorije policijske stanice u Vitezu A. A. je prijavila da ju je M. S. silovao uz prijetnje, što je dalo ovom slučaju sasvim novu težinu. Nakon toga je djevojka pregledana u bolnici, a vještačenjem će biti utvrđene sve okolnosti u vezi sa ovim slučajem", rekao je Prohan za naš portal.

Dodao je kako bi se osumnjičeni M. S. danas trebao pojaviti u policijskim prostorijama u Travniku, gdje bi trebao biti saslušan.

Obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a istraga o slučaju je u toku.