FUP
0

Četiri osobe uhapšene zbog teške krađe i iznude

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Službenici Federalne uprave policije, u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona, proveli su 3. marta, na području Srednjobosanskog kantona, policijsku akciju čiji cilj je bio suzbijanje autokriminala.

U toku akcije uhapšeni su A. Č. (1983.), D. Đ. (1977.), K. A. (1981.) I. A. (1983.), svi rođeni u Travniku, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iznude i teške krađe.

Protiv njih su podnesene prijave Kantonalnom tužilaštvu Mostar.

Postoji osnov sumnje da su uhapšeni, tokom marta, septembra i decembra 2009. radi protupravnog sticanja lične imovinske koristi, na području Mostara izvršili krađu triju vozila.

Koristeći se stanjem nužde, osumnjičeni su kontaktirali oštećene tražeći od njih različite novčane iznose, predlažući im da povrat vozila bude na području Viteza i Kiseljaka, a na što su oštećeni i pristali.

Postupajući u skladu s naredbom Općinskog suda Mostar, policijski službenici su izvršili pretres objekata koje koriste imenovani te dva vozila.

Nakon provjera kod jednog vozila je utvrđeno neslaganje u boji i broju šasije, a u drugom je pronađena ženska perika za koju se pretpostavlja da je korištena prilikom izvršenja krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni su uz službeni izvještaj predani nadležnom tužilaštvu na postupanje, a u toku je i detaljna obrada izuzetog dokaznog materijala, saopćeno je iz FUP-a.