Crna hronika
0

Bosanski Šamac: Ženi rekli da su policajci pa ukrali novac, nakit i Mercedes

Piše: E. F.
Za sada nepoznati razbojnici opljačkali su M. P. i to kada su upali u njegovu kuću u mjesto Obudavac, Bosanski Šamac. Lopovi su najprije izvršili premetačinu kuće, a potom se odvezli u Mercedesu koji je bio parkiran u garaži kuće.

Naime, sve se desilo oko 23 sata u utorak, a razbojnici su u kući nenadano zatekli vlasnikovu majku. Naime, ona je čula buku u kući i kada je izašla u predsoblje tu je zatekla razbojnike. Pitala ih je šta trebaju, a oni su joj rekli da su policajci i da moraju pretražiti kuću.

Kako nam je kazala Ljerka Stanimirović, glasnogovornica CJB Doboj, ženu su tada odveli u jednu sobu, a oni su u međuvremenu izvršili premetačinu kuće. Pronašli su novac i zlatni nakit, ali i ključeve putničkog vozila Mercedes benz, koji su također ukrali. Samo automobil je bio vrijedan 30.000 KM.

Nakon što su pokupili vrijedne stvari, prije napuštanja kuće presjekli su telefonski kabl, a majku oštećenog zaključali u sobi.

Pobjegli su ukradenim Mercedesom, ali je on kasnije pronađen i to u mjestu Pelagićevo, te će tokom današnjeg dana biti vraćen vlasniku.

Uviđaj su izvršili policijski službenici koji rade na pronalasku izvršilaca navedenog krivičnog djela razbojništva.