Crna hronika
0

Blagajnica koja je pronevjerila 1,1 milion eura uhapšena u Beogradu

FENA
Na osnovu potjernice suda u Banjoj Luci u Beogradu je uhapšena nekadašnja službenica banjalučke filijale Raiffeisen banke Sanja Meseldžija - Gvožđa koja se sumnjiči za pronevjeru 1,1 miliona eura sa računa te banke, potvrdio je danas načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske Gojko Vasić.

Banjalučki sud raspisao je međunarodnu potjernicu za 33-godišnjom blagajnicom za koju se, sa sigurnošću, nije znalo gdje se nalazi još od kraja septembra prošle godine.

Sanja Meseldžija-Gvožđa je osumnjičena da je radeći u filijali Raiffeisen banke Banja Luka prisvojila iznos oročene štednje građana od 1,1 milion eura.

Vasić je novinarima pojasnio da je u toku procedura njene ekstradicije iz Srbije u RS-u koja ne bi trebalo da bude kraća od 15, a ni duža od 30 dana.

Mediji u RS-u su ranije pisali da Sanja Meseldžija-Gvožđa nije jedina umiješana u ovaj jedinstveni slučaj te vrste pronevjere zabilježen u poslijeratnoj BiH.

Bilo je i navoda da je njen suprug, koji je nakon pljačke banke podnio zahtjev za razvod i promijenio prezime, dao izjavu banjalučkoj policiji sa podacima o navodnom skrovištu svoje supruge u Beogradu.

Raiffeisen banka je iznos od 1,1 milion eura, koji je ova blagajnica sa računa oročene štednje skidala punih sedam mjeseci, nadoknadila iz vlastitih izvora štedišama, pošto je osiguravajuća kuća odbila da isplati odštetu zbog toga što je pljačka izvedena "iznutra".