Sam se javio policiji
102

Banjalučanin mislio da je udario i raskomadao životinju, a ne ženu

Piše: D. T.
Foto: Klix.baArhiv
Foto: Klix.baArhiv
Banjalučka policija je utvrdila identitet vozača koji je jučer ujutro na autocesti Banja Luka - Bosanska Gradiška u Mahovljanima udario i doslovno raskomadao još uvijek nepoznatu žensku osobu.

Portalu Klix.ba je potvrđeno da se radi o Banjalučaninu S. O., koji se sam javio policiji, navodeći da je mislio da je udario neku životinju.

"On je, nakon što se javio u policijsku stanicu, izjavio kako je vozilo sa tragovima krvi odvezao na popravak, što se ispostavilo kao tačno, te da je putem medija saznao da je u Mahovljanima usmrtio ženu", objasnili su nam u policiji.

Vozač za kojim se tragalo trenutno je na saslušanju, a istražioci još uvijek utvrđuju identitet stradale žene, čije tijelo je pronađeno bez donjih ekstremiteta.

"Danas će biti obavljena obudkcija koja bi trebala utvrditi tačan uzrok smrti, ali i pomoći pri identifikaciji nastradale", naglašavaju policijski izvori.

Podsjetimo, nesretna žena pronađena je jučer ujutro raskomadana na autocesti, a nedaleko od leša nađena je i ženska odjeća, što je ovaj slučaj učinilo misterioznim.