Crna hronika
3

Banja Luka: U dva udesa poginule tri osobe

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije osobe su poginule u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u popodnevnim satima dogodila na magistralnom putu Banja Luka - Prijedor, u mjestu Piljagići. Još jedna je osoba nastradala u udesu koji se dogodilo kod banjalučkog Tržnog centra Tempo.

U Piljagićima su nastradali Živko Ajder i Jovan Vukelić, dok je u sudaru teretnog vozila i automobila u Banjoj Luci nastradao Miloja Stojaković.

Prva nesreća se dogodila na magistralnom putu Banja Luka-Prijedor, u Piljagićima, a poginuli su Žiko Ajder i Jovan Vukelić.

U Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci su nam kazali kako se nesreća u Piljagićima dogodila oko 16 sati te da su u njoj učestvovala dva vozila i to teretno motorno vozilo te automobil Fiat Punto. Za volanom teretnog vozila nalazio se Srđan Babić iz Bosanskog Novog (32), a kako saznajemo, Puntom je upravljao Vukelić.

U jednom trenutku Vukelić je udario u kombi u oštroj krivini te se od njega odbio odletivši u obližnji kanal. Vozač kombija je ostao nepovrijeđen dok su vozač i suvozač u Puntu ostali mrtvi na mjestu.

"Postupajuća tužiteljica Željka Fabić obavila je uviđaj na licu mjesta i naredila izuzimanje uzoraka krvi od učesnika u nesreći, kao i obdukciju tijela dvojice nastradalih muškaraca kako bi se utvrdio uzrok smrti", kazala je za Klix.ba Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog tužilaštva u Banjoj Luci.

Također tužiteljica je naložila i vještačenja nakon kojih će biti utvrđen uzrok saobraćajne nesreće.

U drugom slučaju poginuli Miloja Stojaković je bio na mjestu suvozača u putničkom automobilu "fijat panda“, kojim je upravljao Milutin Balaban (1941.). Balaban je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i ljekarski je zbrinut u Kliničkom centru Banja Luka.

Ovo putničko vozilo sudarilo se s teretnim vozilom marke "volvo“, kojim je upravljao Milan Ševo.

Saobraćajna nesreća se dogodila danas u ulici Ivana Gorana Kovačića u Banjoj Luci oko 17.20 sati.