Tužilaštvo KS
0

Alenu Redži će biti predložen pritvor

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Alenu Redži, koji je osumnjičen da je jučer u 16.40 sati u sarajevskom naselju Dobrinja pucao u Edina Fejzića nanijevši mu smrtonosne povrede, bit će predložen pritvor.

"Tužiteljica je danas saslušala osumnjičenog u prisustvu advokata, otvorila je istragu za krivično djelo ubistvo, a prijedlog o određivanju mjere pritvora bit će upućen danas prema sarajevskom Kantonalnom sudu“, kazala je Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Naime, beživotno tijelo Fejzića policija, koja je dobila dojavu o pucnjavi od građana, pronašla je u haustoru zgrade u ulici Salke Lagumdžije broj 1. Pored tijela se nalazila automatska puška. Inače, u zgradi gdje se dogodilo ubistvo stanuje Alen Redžo.

Redžo se, pak, deset minuta nakon dojave o pucnjavi sam predao policiji. Što se tiče motiva ove pucnjave postoje mnoge špekulacije od toga da je Redžo dugovao novac Fejziću, pa do toga da je Fejzić davao Redži novac na kamatu i rekatario ga. Međutim, nijedna od ovih informacija nije zvanično potvrđena.