Crna hronika
0

12 saobraćajnih nezgoda u Zeničko - dobojskom kantonu

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da je u srijedu registrovano šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira: po dva slučaja u Zenici i Visokom, po jedan u Varešu i Tešnju. Dvije su osobe lakše povrijeđene. Na putevima se dogodilo 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba lakše povrijeđeno.

DVIJE ŽENE POVRIJEĐENE ZENICA – Dvije su žene lakše povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se jučer u 16.32 sati dogodila na putu M-17, u mjestu Janjići. U nezgodi su učestvovali: kombi „mercedes“ (162-E-914) kojim je upravljao P.M. iz Banje Luke, autobus „mercedes“ (864-M-920), kojim je upravljao A.G. iz Zenice i vozilo „fiat punto“ (137-M-821) kojim je upravljala V.Š.. Vozačica V.Š. i njena saputnica M.Š. (16), prebačene su na Urgentni blok Kantonalne bolnice „Zenica“, gdje su im konstatovane lakše povrede.

KRAĐA NOVČANIKA U AUTOBUSU ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je od 10.25 do 10.30 sati u autobusu gradskog saobraćaja na relaciji Autobuska stanica - Lukovo Polje ukrao novčanik od I.H. iz Zenice. U novčaniku se nalazio novac i lični dokumenti.

PROVALNA KRAĐA U GARAŽU ZENICA – Nepoznati počinilac u noći 26./27. juni u ulici Tetovska, izvršio je provalnu krađu u garažu vlasništvo S.O. iz Zenice. Iz objekta je ukradena motorna pila.

PRIVEDEN ZBG POSJEDOVANJA DROGE ZENICA – Službenici Policijske stanice Crkvice - Zenica jučer oko 17.15 sati u ulici Lukove polje kod K.S. iz Zenice pronašli su paketić sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na marihuanu. K.S. je priveden je u Policijsku stanicu Crkvice.

UKRADENA KOSILICA ZA TRAVU VISOKO – Nepoznati počinilac u noći 26./27. juni u mjestu Buzići, općina Visoko, izvršio je provalnu krađu u pomoćni objekt - šupu vlasništvo H.S. iz Visokog. Iz objekta je ukradena električna kosilica za travu.