BiH
131

Zvizdić: Vijeće ministara BiH će izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić kazao je za Klix.ba da će ovaj organ izvršne vlasti u BiH izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH kao i za druge sportske saveze u našoj državi.

"Naravno da će Vijeće ministara BiH izdvojiti sredstva za Košarkaški savez BiH kao i za druge sportske saveze. Kao predsjedavajući Vijeća ministara BiH već sam tražio da se završe aktivnosti u vezi s tim", kazao je Zvizdić.

Podsjećamo, predstavnici Košarkaškog saveza BiH na današanjoj konferenciji za medije ukazali su na tešku finansijsku situacija u kojoj se Savez nalazi budući da su im ukinuta izdvajanja iz Federalnog ministarstva kulture i sporta, od izdvajanja za sport s nivoa Vijeća ministara BiH, kažu, nisu dobili nijednu KM, a sve to utjecalo je da nisu u stanju platiti kotizacije za učestvovanje na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Usprkos izuzetno teškoj finansijskoj situaciji u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, muška kadetska košarkaška reprezentacija BiH osvojila je zlato na Evropskom olimpijskom festivalu mladih - EYOF, a juniorska selekcija BiH borit će se večeras u 18 sati s Litvanijom za bronzanu medalju na Evropskom košarkaškom prvenstvu.

Direktor košarkaških reprezentacije BiH Igor Stojanović istako je danas da iza ovih mladih ljudi stoje neke institucije, ali ne i one koje bi trebale, posebno se referirajući na Vijeće ministara BiH koje bi, navodi, trebalo izdvajati sredstava za državne reprezentacije.