BiH
74

Zvizdić u mauzoleju prvog predsjednika Turske: Ataturk je jedan od najvećih državnika 20. stoljeća

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravi u zvaničnoj posjeti Ankari a tom prilikom posjetio je i mauzolej prvog predsjednika Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka.

"Velika mi je čast u svoje i u ime svih građana BiH iskazati poštovanje Mustafi Kemalu Ataturku, osnivaču i prvom predsjedniku moderne Republike Turske i jednom od najvećih državnika 20. vijeka.

Svestrani odnosi naroda BiH i Republike Turske koji imaju svoje duboke historijske korijene, jedinstven su primjer obostranog poštovanja i saradnje te kao takvi mogu biti primjer ostatku svijeta.

Izražavam uvjerenje da će veze između dviju država i njenih naroda u budućnosti i dalje jačati, te da će naši narodi na taj način dati svoj doprinos uspostavljanju prijeko potrebnog mira u svijetu.

Bosna i Hercegovina i njeni narodi žele Republici Turskoj i njenom narodu uspješan nastavak puta razvoja i prosperiteta kojim ova bratska i prijateljska zemlja nezaustavljivo korača", napisao je predsjedavajući Zvizdić u Knjizi časti Mauzoleja Mustafe Kemala Ataturka (Anitkabir).