BiH
0

Zvizdić: Razgovarali smo o budžetu i o prioritetnim zadacima Vijeća ministara BiH

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavjući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ocijenio je da je prvi radno-konsultativni sastanak novog saziva ministarskog vijeća protekao dosta konstruktivno.

Nakon sastanka kazao je novinarima da su dogovorili neke bitne stvari.

"Prva i najvažnija tema je bilo pitanje budžeta institucija BiH. Dogovorena je dinamika analize postojećeg nacrta budžeta i stava svih ministara i ministarstava kao i drugih instuitucija prema nacrtu budžeta kako bi ga što prije pretvorili u prijedlog", kazao je Zvizdić, dodajući da će on vrlo brzo biti u parlamentarnoj proceduri.

Po njegovim riječima, druga tema sastanka je bila vezana za program rada Vijeća ministara BiH koji će ponuditi Parlamentu BiH, koji će sadržavati strateška usmjerenja i opredjeljenja rada Vijeća ministara s posebnom prioretizacijom onoga što namjeravaju raditi u prvih pola godine ili u prvih sto dana rada ministarskog vijeća.

"Dogovorili smo se o tome da odmah idemo s određenim izmjenama i dopunama onih zakona koji treba da odgovore na aktuelne probleme koje trenutno imamo u BiH kao što je recimo pitanje mljekara, pitanje izvoza proizvoda animalnog porijekla itd...", kazao je Zvizdić.

Govorili smo, naveo je on, o budžetu i o prioritetnim zadacima Vijeća ministara BiH vezanim za početak izrade ekonomske reforme, euroatlanske integracije i naravno ono što ustvari jeste svakodnevan rad i obaveza koju u sklopu svojih nadležnosti ima Vijeće ministara BiH.