Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Denise, nemoj zahtjevati, ako si glavni onda naredi, presjeci već jednom
ali nije glavni :D
@Kromvel444 pa dobro ovdje i jeste problem što nema nekoga da presječe
"Agencija za statistiku BiH je nadležna u skladu sa Zakonom o popisu da usvoji svu metodologiju..." Ovo nema ni u Bangladešu da se metodologija vezana za popis stanovništva usvaja naknadno... I tko će nakon ovakve blamaže vjerovati u točnost popisa?
@Pretobom Odhebi u skokovima sa prijetećim porukama. Nisam taj koji se ikoga plaši, a najmanje jednog isfrustriranog bosanskog mudžahedina. Koji misli da mu je BiH mati, a da je meni maćeha. E pa dragi ovo je moja država u najmanju ruku koliko i tvoja. I o njoj ću i ja odlučivati, a ne samo ti. A ako ti što ne paše nemoj više prijetiti, kreni, pa ćeš vidjeti da nas ima koji će takve usijane glave dočekati.
@bla1bla Jasno mi je da se ne usvaja kompletna metodologija, ali metodološka pravila za izvođenje statusa rezidentnog stanovništva tek se trebaju usvojite. Kao da to prije popisa nije trebalo biti regulirano i usvojeno?! Znači, u popis se ušlo grlom u jagode, pa kako bude...
Čović i Dodik su u stalnom zasjedanju i rade sve da rasture BiH, đaba sajam, đaba Kolinda i Vučić, đaba EU integracije, a blokada popisa im je samo jedan od brojnih smicalica, nego bez obzira na neka protivljenja, Bakir, bez dobro i detaljno utvrđenih smjernica, nije sa Čovićom trebao praviti koaliciju, koja nije nikakva koalicija.
Bolje da ne objavljuju nista do sad su ga prepravili hiljadu puta...Samo ce belaj nastati.
OSNOVNA GREŠKA JE ŠTO ZA DRŽAVLJANSTVO ( ROÐENIM ) I PASOŠ ( ŽIVIM ) TREBA ADRESA KO U JEBENOM SOVJETSKOM SAVEZU , ETO TO VAM JE OSNOVNI PROBLEM.NEĆU LUTAT SVIJETOM BEZ PASOŠA KO KURDA ILI CIGAN.FERŠTENZI?
Je li ovo već počela predizborna kampanja
nekome popis ne odgovara, to je tako...
kad se da je Dodik prije par godina prijetio da ce provesti popis na nivou rs ako se ne bude proveo na cijelom prostoru bih...a vidi sad, obrnuta situacija, sa nivoa bih se naredjuje da se objave rezultati...?
Sasvim slučajno dvojica Bošnjaka drže presicu ... Sve su kod nas torovi... Sve je isto ... na izborima ujesen opet Bošnjaci za SDA, SDP, DF .. Srbi za SNSD, SDS, Hrvati HDZ ... Jedno te isto, jedno te isto ... Nema ovdje sreće
TARIGUZIJA (SRBIJA) KAO CENTRALNI IZVOR SVJETSKIH PROBLEMA: Nakon mnogih pokušaja, pomenuta izuzeztno opasna tvorevina je napokon 1914-e godine izazvala seriju međusobnih uništavanja među stanovnicima ove planete. Godine 2015-e ta ista tvorevina nije uspjela narode Evrope gurnuti u direktno međusobno uništavanje, ali je već izazvala probleme među evropljanima pomoću izbjeglica sa bliskog istoka.
PODRIVAČKE AKTIVNOSTI KOJE TARIGUZIJA IZAZIVA U BOSNI I HERCEGOVINI: Pomoću svojih intelektualnih monstruma iz takozvane republike srpske, Beogradu nije teško podrivati BiH, i tu nije ništa čudno, naročito sada kada opet postoje razdor i problemi među Evropljanima.
Zasto niste usvojili metodologiju prije popisa?
Grupa gradjana iz BiH unajmila par advokata iz USA da pokrenu tuzbu, prvenstveno zbog ne pokretanja revizije tuzbe... ako se tuzba ne pokrene od strane domacih lidera koji su duzni da to urade , onda slijedi tuzba gradjana protiv lidera koji nisu ispunili ono zbog cega su na pozicijama. Advokati potvrdili da su unajmljeni i da rade na slucaju. (Rezolucija 56/83 Generalne skupštine UN-a od 12 decembra 2001 + ius cogens norme nakon presude Svjetskog suda UN UN (I.C.J ) iz 26. februara 2007. godine
Ako tako nastavite bitcemo prva drzava koja ce tuziti svoje predstavnike internacionalnom sudu pravde zbog neispunjavanja duznosti prema gradjanima ( NE ZASTUPANJM GRADJANA) .
O kakvoj metodologiji ovi pricaju? A nije vam trebala metodologija kada ste pravili popisne listice sa pitanjima? Ne razumijem, neko vodje nesto zabusava. Znaci, ako je odradjen popis, sa svim konkretnim pitanjima koja su se nalazila na popisnicama, u cemu je kvaka? Zar to niste dogovorili kada ste i pravili popisnicu? Ma u sustini, zaboravite popis, udjite u CIPS-ove podatke i imate mnogo kompletniju sliku od popisa
mislim da je to gotovo ali iz nekog razloga nece da objave rezultate
sad je popis i zvanicno u rukama srba i hrvata, pa kako se oni dogovore... s obzirom da je direktor Agencije za statistiku BIH Hrvat, jedan zamjenik Srbin, a drugi Bosnjak... pri tom je direktor blagonaklon prema srpskim stavovima (citaj veza Dodik-Covic).
BRAVO!!!