BiH
0

Zlatko Miletić imenovao štab akcije "Srebrenica 2010"

SRNA
Zlatko Miletić
Zlatko Miletić
Direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić imenovao je Štab akcije pod nazivom "Srebrenica 2010" čiji je zadatak da organizuje, planira i realizuje operativne aktivnosti koje su u nadležnosti policije, vezano za obilježavanje 15. godišnjice stradanja u Srebrenici.

Iz Federalne uprave policije saopšteno je da je Štab dogovorio aktivnosti svih policijskih agencija učesnika za obezbjeđenje ukopa žrtava na području Federacije BiH /FBiH/, a sačinjen je i Plan zajedničkih aktivnosti policijskih agencija.

Započele su i aktivnosti na području Sapna - Nezuk, gdje je održan okrugli sto, koji je protekao potpuno bezbjedno, a danas je u 9.00 časova 6 000 do 6 500 učesnika započelo "Marš mira", krećući se u pravcu Potočara.

Kretanje kolone, na čijem se čelu nalaze policijski službenici iz MUP-a Tuzlanskog kantona, kroz dio FBiH prošao je prema planu i bez evidentiranih problema, navodi se u saopštenju.

Grupa od 197 biciklista i 25 maratonaca krenula je jutros u 8.30 časova iz Bihaća prema Srebrenici. Sa policijskog aspekta, ove aktivnosti, do sada, protiču potpuno bezbjedno.

U skladu sa utvrđenim Planom, policijske agencije nastavljaju svoje aktivnosti i tokom sutrašnjeg dana kada će pratiti kolonu vozila kojima će biti prevoženi posmrtni ostaci na relaciji Visoko - Sarajevo - Lapišnica - Srebrenica, ističe se u saopštenju.

Stalno zasjedanje Štaba započeće 10. jula u 12.00 časova u Tuzli i trajaće sve do završetka svih aktivnosti povodom obilježavanja godišnjice tragedije u Srebrenici.