Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hu iz ju?!
who is it ? who is you?
Jah, evo tek sam sad pročitao članak, i da ti kažem da trolaš. Go!
Brzo citas.
Anadolija i TRT su izvor dezinformacija? Ono sto su AP, REUTERS i BBC danas oznacili kao "obracanje Erdogana pred vise od 100.000 pristalica" je dezinformacija. Koliko vise od 100.000? Milion? Pogledajte snimke iz helikoptera, ako je ono "vise od 100.000", pitam se sta je onda sa snimcima koje objavljuju navedene agencije o desetinama hiljada prosvjednika, al' kako god da izbrojis, dodjes do 1500 prosvjednika i 550 novinara. Sistem koji vi branite, gospon antropolog, podrazumijeva slobode poput onih da je studenticama zabranjeno uci na univerzitet, jer imaju hidzab, osnovu u vjerovanju svake muslimanke, u drzavi u kojoj zivi 70 miliona muslimana. To je nelogicno. Ili mozda grijesim? Dezinformacija? Prije 11 godina je u Turskoj na vlasti bila vojna hunta, koja hapsi i zatvara ljude koji su izabrani na demokratski nacin, na izborima, ne 72 covjeka nego 7200 ljudi, samo zato sto su pripadnici odredjene politicke partije, Refah partije. Nakon toga joj zabranjuju rad. To je, kao, sloboda?
Profesor je inteligentno, kako mu i dolikuje primitivce spusti na zemlju.
e moj prof,citam tvoje pismo pa zaboravih i to sto sam znao,rekao si sljedece : Turska je, također, prepoznata kao glavna zemlja preko koje se prevozi pomoć teroristima u Siriji.Erdogan ti je diktatro sa 11 godina vladavine uz legitimitet vecine,Bashar i Gadafi i Mubarak su ti drzavnici koji su ipak pokrenuli artileriju nad svog naroda? Oni koji su se borili u Libiji i Egiptu i oni koji se bore u Siriju da bi spasili zivu glavu inace ce biti pobijeni,su ti teroristi a ti i prosvjednici u Turskoj sto protestujete za legalizaciju alkohola-carstva i amoraliteta i cega vec,vi ste pa patrioti? Iran,gdje se vlada po pravilima plemena,negdje kamenovali zene,negdje objese,negdje kolju,a negdje pa ubijaju ih i po autobusima dok idu djevocice u skoli,Iran ti je ok drzava a tvoja Turska nije ti ok uz rukovodjenje Erdogana jer u sekularnoj drzavi daje im prava i islamskoj populaciji,i na kraju,vandalizam pobunjenika u Turskoj podrzavas? ok protestovat al vandalizam i barbarizam? al si neki prof!!!
@nedam se manipulisat iz tvog komentara se vidi da si veoma izmanipulisan Gadafi Mubarak su skinuti zato sto nisu slusali zapad vec svoj narod a protiv njih i Assada su ratovali odnosno ratuju teroristi koje placa zapad a sto se tice alkohola ne moze niko u demokratskoj zamlji zabranit da se alkohol pije na pikniku İran je trn u oku zapada jer ih ne ferma 2% a Erdogan je obicni zapadnjacki potrcko
Što si se ogrno Bosanskom zastavom, kad si Turski patriota?
pozadi je bila turska.
Bez obzira na to, mislim da je ta gesta sa BH Zastavom klasično foliranje.
Zahtjevi protestanata(kao glavni razlog sječa stabala) i objašnjenje zašto ih oni i traže i kome to odgovara. 1. Da se oslobode svi uhapšeni protestanti; 2. Da guverneri Istanbula, Ankare i daju ostavke; 3. Da se odustane od gradnje trećeg mosta na Bosforu; 4. Da se odustane od gradnje trećeg aerodroma u Istanbulu; 5. Da se odustane od gradnje luke na Bosforu; 6. Da se odustane od gradnji elektro, hidro i nuklearnih centrala u Turskoj. E sad, prvo slijedi pitanje: GDE JE TU DRVEĆE? Objašnjenje svakog zahteva pojedinačno: 1. Realan zahtjev svih demostranata, ništa neuobičajeno. 2. Realan zahtjev svake opozicije, takodje, ništa neuobičajeno. 3. Ukoliko se izgradi treći most preko Bosfora smanjit će se gužve u Istanbulu, plaćat će se putarina na mostu, više turista - ekonomija će se ojačati- JAKA I EKONOMSKI STABILNA MUSLIMANSKA DRZAVA NE ODGOVARA SVIJETU U KOME MI ŽIVIMO. 4. Ukoliko se izgradi treći aerodrom u Istanbulu, Fraknfurt i Lufthansa u Njemačkoj neće biti najveći i glavni aerodr
omski centar u svijetu. 5. Ukoliko se izgradi luka na Bosforu, brodovi koji budu plovili Bosforom će to morati i da plate (kao što je to slučaj u cijelom svijetu, osim u Turskoj - NE ODGOVARA PRVENSTVENO ENGLESKOJ, A ZATIM I MNOGIM DRUGIMA. 6. Godišnje Turska plaća 60 milijardi dolara Rusiji i Kini za uvoz električne energije. Ukoliko izgradi centrale ne samo što ce tih 60 milijardi godišnje uštediti, već i zaraditi izvozom električne energije- NE ODGOVARA RUSIJI I KINI I CIJELOM SVIJETU JER NE ŽELE JAKU I STABILNU MUSLIMANSKU DRŽAVU.
malo proguglaj treći most, njegov naziv i simboliku pa se ponovo oglasi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kao što Vam je poznato, u protekloj sedmici su u Istanbulskom (Taksim) Gezi Parku pokrenuti protesti. Protesti se nastavljaju širom Turske i pretvaraju se u vandalizam. Kao kolumnist koji se bavi pitanjima Bosne i Hercegovine i Balkana, nacionalnog dnevnog lista Yeni Akit, sa žaljenjem konstatujem da javnost u Bosni i Hercegovini nema jasan protok informacija. Gosp. Özgür Dirim Özkan je govori samo laz samo pusta laz. Turska u brojkama prije Erdoğana i sad: Dug IMF-u: 25,6 milijardi USD (2001),......0$ (danas) Inflacija: 68% (2001), ....................6,5% (danas) Izvoz: 25 milijardi (2001),..........151,8 milijardi (danas) BDP: 230 milijardi (2001),.........770 milijardi (danas) Realni ekonomski rast: -9,4% (2001),.....8,9% (danas) Prihod po glavi stanovnika: 3.000$ (2001),......10.600$ (danas) Izdvajanje za zdravstvo: 2,9 milijardi $ (2001),....16,8 milijardi (danas) Izdvajanje za skolstvo: 6,5 milijardi (2001),.....47,4 milijarde (danas)
ako još jednom vidim: Turska u brojkama, počet ću povraćati
Hu iz ju,sve radi slave čak je i na fejsu od četvrtka, popularan tip.
Ja vjerujem klixu , najpouzdaniji portal na ovim prostorima , hau jes no ;)
sta god ovaj turcin mislio, nema pravo se pojavljivati u majici sa zastavom BiH i mahati Turskom i Bosanskom zastavom i protestvovati kao da je to stav i Bosanaca i Hercegovaca...ako hoce da protestvuje protiv svoje vlade na avion u Tursku pa protestvuj
a ne smeta ti ako naši ljudi protestiraju u stranim državama za interese bosne. tvoj odgovor je kao da njemac kaže nek se gone ovi bosanci u bosnu pa nek tama protestiraju.
a gdje to Bosnjaci protestuju u stranim zemljama, molim te prosvjetli me... -.-"
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nažalost sve je ovo tačno, ali ništa novo. Zaduživanje u svijetu, rasprodaja državnih resursa, siromašenje većine stanovništva, politički radikalizam i samovlašće su pravci "razvoja" savremenog društva.
svaka cast gospodine Ozkan....ja sam uz turski narod...ako narod kaze da nesto ne valja onda mora da je tako
Izvini molim te, ali da narodu stvarno ne valja ustali bi svi a ne od njih 75.000.000 stanovnika-10.000.Ako zelis biti uz narod,budi uz vecinu ;) Obrati paznju na statistiku...
@ probudimo se pa od 400 000 sarajlija samo hiljadu ih je došlo protestirati ispred parlamenta, znači li to da su ostale sarajlije protiv protesta.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Turska u brojkama prije Erdoğana i sad: Dug IMF-u: 25,6 milijardi USD (2001),......0$ (danas) Inflacija: 68% (2001), ....................6,5% (danas) Izvoz: 25 milijardi (2001),..........151,8 milijardi (danas) BDP: 230 milijardi (2001),.........770 milijardi (danas) Realni ekonomski rast: -9,4% (2001),..8,9% (danas) Prihod po glavi stanovnika: 3.000$ (2001),10.600 (danas) Izdvajanje za zdravstvo: 2,9 milijardi $ (2001),16,8 milijardi (danas) Izdvajanje za skolstvo: 6,5 milijardi (2001),47,4 milijarde (danas)
Koji je ovo namazanko,i jos vrijedja inteligenciju prosjecno pametnog covjek,ma na kraju krajeva,od 70 miliona turaska izaslo 10 000 na ulice i koriste to samo za paljevinu i demoliranje. Koja ironija,ne daš drvece i glumis humanost,a palis tudja auta mukom stecena i ostalu javnu i privatnu imovinu.Sacuvaj Boze ovakvih patriota
kod nas zivi 3 miliona i kusur a na protestima 300 ljudi. I sta sad to znaci da smo zadovljni stanjem u drzavi. A ja prosudjivanja majko mila
Hoce demokratiju da se mogu pe.deri lizat po parkovima. Marva bi sve sto valja unistila i popljuvala
Da je Turcima stvarno lose, svi bi izasli na demonstracije a ne od 75.000.000 stanovnika njih 10.000 se nesto zali -.- Ovaj ne zna "beknut" rijec bosanskog i on nesto radi "u ime naroda BiH"... Sto bi rekao Mr. Who is you: "This is my town,GOO"