Komentari (354)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako nam i treba, mi se trudimo stavimo po cijeloj Federaciji dvojezične natpise, BHT koristi ćirilicu, voditelj priča na jeziku hrvatskog naroda, u svemu tome nigdje Bosanskog jezika... i sad se čudimo šta nam se dešava
Ti pričaš kao da je F BiH i BiH muslimansko vlasništvo 1/1. Nemoj nikada skinutu sa uma da ste vi samo 1/3 u BiH i 1/2 u F BiH.
@DzemaBranko nema, sve je na cirilici, kad ulazis u BiH iz CG npr. kao da u Srbiju ulazis koje su Srpske zastave...katastrofa
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ko hoce da uci Hrvatski nek ide u Hrvatsku, Ko hoce da uci Srpski nek ide u Srbiju, Ko hoce da uci Engleski nek ide u Englesku, Ko hoce da uci Njemacki nek ide u njemacku, Ko hoce da jede govna nek jede govna gdje hoce :)
Kad bi iz TZV srpskog jezika uklonili sve turske rijeci i posudjenice od skupine germanskih jezika, oni bi mahali rukama samo i katkad rekli BRE !!!!!
prosto je neverovatno..kolika je tupavost i glupavost muslimana u vezi jezika..pa jel ste vi Bosanci ili Bošnjaci?..smeje vam se ceo stručni lingvistički svet..predmet ste sprdnje! pa to valjda tako treba da bude sa narodom koji ove godine slavi 23.god od "nastanka" svog imena..Bošnjaci i mitomanisanja i traženja samih sebe kroz istoriju..p.s.sad Hercegovci nek traže..hercegovački jezik..jer imaju svo pravo..lepo je Nele u TLN..sve ovo "video"..još nam fali i crnski jezik i gorski
Majku vam svima fašističku!!!! Od prvog do zadnjeg. Političke kuje jedne. Sve pred izbore!!!
Ovako izgleda engleski pisan na srpskom Hau du ju do?-Kako si a ovako izgleda "bosanski pisan na staro-turskom(arapskom) prije nego su Srbi naucili turke latinici,..takozvani "Bosanski Rijecnik" "bosanski rijecnik" 1631-ve http://povijest.hr/drustvo/kultura/prvi-bosanski-rjecnik-nije-bio-bosnjacki/ Eh majke vam ga poturcene....
Opismeni se primitivac jedan fašistički !!!
Imenuj covjeka imenom i prezimenom,...ko je napravio gramatiku i sintaksu "bosanskog-bosnjackog" ili kako vec hoces jezika?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
brate slatki, tak je sve prosto: službeni jezik u BiH se zove srpskohrvatski/hrvatskosrpski, i to je to... a Muslimani između sebe ga zovu bosanski, bošnjački... kako god žele! u čemu je problem?!
@ama-ja ...aman yarabi! ampak! kakva islamska erotika... tj. ćisti prostakluk!!
Bošnjak, Islam, bosanski. toe to.
Vidi se da ovde izgleda i bosnjacki politicari kuvaju nesto cega nema i slicno ko zna zbog cega..a inace sta reci o bosnjacima kod kojih u pojedinim kantonima pise da se koristi bosanski jezik a kod nekih bosnjacki jezik..to ni danas ne znaju objasniti kako to 2 razlicita jezika..znaci da ni oni izgleda u FBIH ne znaju tacno kako im se zove jezik..nema drugog obrazlozenja..
yebiga,..trebaju se fino dogovoriti preko bilborda! Tako su se i ucili cemu pripadaju,..jedni se pisu muslimani, drugi bosnjaci, treci bosanci,......u stvari svi su poturice, balijskog(islamske sirotinje) potomci
Интернет лингвисти... Прочитајте књигу "За и против Вука", Меша Салимовић
Zašto? Da utvrdimo koliko turskih riječi čini srpski jezik?
@newcomer Kretenu,...svi INDO-EVROPSKI jezici sadrze u sustini bar 30% stranih rijeci. Engleski se sastoji od cak 30% (latinskih-francuskih-italijanskih-spanskih itd) ,...ako i ovi obratno. Grcke rijeci SVI KORISTE Koliko Srpskih ima u turskom,...obavjesti se tutmeze Jedini evropski jezici koji veze s vezom nemaju sa indo-evropskim su Finski i Madjarski
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Stvarno se divim ovim nasim politicarima kako fino naprave problem iz nicega i zakuhaju medju narodom da se podju svadjat medju sobom . I TO BAS PRED IZBORE. A jadni narod nakon dvadeset godina opet ovca i samo bleji i nasjeda na jeftine svadje koje im smisljeno podmecu da ne razmisljaju o 100 000 obecanih radnih mjesta , samstalnoj republici smrdskoj i pronevjerama para na sve strane.
Samo nazvati , srpski jezik, "jezik đikanskog naroda"
Zreba bošnjacima omogućiti da uče bosanski jezik ako žele kao strani jezik. Bosancima je drago da njihov maternji jezik žele da uče i drugi.
Boze kud me nisi stvorio na Fidziju da ne gledam ove snobove.
Ovakva frka se pravi da se okrene prica sa pravih tema, kao sto je uzimanje para od MMF-a. Kad nas MMF sredi, ima da svi govorimo "daj mi pola marke". Koji god je belaj u drzavi bio sa ovakvim temama, u to vrijeme je bila neka prica o uzimanju kredita od MMF-a. Ma svi oni zajedno prave pricu samo da narod okrenu od pravih tema. Tako u RS-u prave problem sa jezikom da bi vlast tamo mogla da radi tajno sta hoce. Ista prica je i ovdje u Federaciji sa BH-telekomom i onim pismom MMF-u. Corava posla.
neka bude bosanski jer zivimo u bosni isti kao sto je u srbiji srpski uhrvatskoj hrvatski i rijsen problem
@Gomolj1 pa moze bosanskohercegovacki jezik
u Jugoslaviji smo učili jugoslavenski ili ...?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nema sa vlasima fino, dok se ne pocisti od njih sve zapadno od Morave pogan ce da pogani sve oko sebe