Vlasti Rogatice ne reagiraju
0

Žepa i dalje odsječena snježnim nanosima

Sarajevo-x.com
Imam iz Žepe Edin ef. Šljivar još jednom je demantirao tvrdnje općinske administracije u Rogatici da se putevi prema ovom mjestu čiste i da snijeg do prije dva dana nije ni bilo. Ef. Šljivar proslijedio nam je najsvježije fotografije koje svjedoče da je 167 porodica u ovoj rogatičkoj mjesnoj zajednici uistinu komunikacijski odsječeno.

"Zbog svega toga odlučio sam da na ovaj način dokažem da moja zadaća u Žepi nije da blatim i lažem na bilo koga pa tako i na predstavnike vlasti, nego da, dijeleći sudbinu ovog napaćenog naroda, učinim sve kako bi ovi ljudi koji su se vratili da žive u herojskoj Žepi imali normalne uslove za život.To nažalost trenutno nije tako, a nije tako zbog neviđene arogancije, bahatosti i neodgovornosti općinske vlasti iz Rogatice pa i samog načelnika gosp. Radomira Jovičića", kazao je Edin ef. Šljivar u pismu upućenom našoj redakciji.

Put iz Žepe prema Rogatici je i dalje neprohodan, kaže on, iako je načelnik općine Rogatica u svom reagovanju obećao da će biti očišćen još u petak u ranim jutarnjim satima, a snijeg je danas u poslije podnevnim satima počeo ponovo da pada i još uvijek ne prestaje.

Međutim, putevi u kojima žive građani srpske nacionalnosti i dalje se redovno čiste, što nam dosta toga govori o tome zašto put koji povezuje Žepu sa njenom matičnom općinom nije pročišćen, riječi su imama Šljivara.