BiH
0

Zemljotresi u Glamoču nisu izazvali materijalnu štetu

SRNA
Glamoč
Glamoč
Zemljotresi sa epicentrom u Glamoču, od kojih je najjači bio 4,6 stepeni Rihterove skale, nisu izazvali rušenja, tako da nema materijalne štete, rekao je Srni pomoćnik načelnika Civilne zaštite u Glamoču Halil Dizdar.

On je istakao da je, s obzirom na to da je najjači zemljotresa imao magnitudu od 4,6 stepeni, bilo za očekivati da dođe do rušenja starijih i već oštećenih objekata, ali da je srećna okolnost da zemljotres nije dugo trajao, pa značajnijih oštećenja vjerovatno zbog toga nema.

"Glamoč je još područje gdje se nalazi veliki broj objekata koji su porušeni u posljednjem ratu i još nisu sanirani, a uglavnom su u ruralnim područjima. Međutim, ti objekti su najčešće napušteni i štetu nema ko da prijavi", naglasio je Dizdar.

Na području opštine Glamoč 3. avgusta oko 22.00 sata zabilježen je zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihtera, a pola sata kasnije zemljotres sa magnitudom od 2,8, dok su 4. avgusta nešto iza ponoći i u ranim jutarnjim satima zabilježena dva zemljotresa jačine 3,7 i 3,2 stepena.

Dva zemljotresa slabijeg inteziteta, od samo 2,8 stepeni, zabilježena su 2. avgusta.