BiH
0

"Zelene beretke": Proglasiti Adnana Terzića personom non grata

FENA
Udruženje boraca "Bosnae - Zelene beretke" u Kantonu Sarajevo traži da čelnici Grada i Kantona pokrenu proceduru proglašenja personom non grata predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića zbog toga što je, kako navodi Udruženje, izjavio da su svi građani Sarajeva "benefiti, odnosno ratni profiteri", saopćeno je iz tog udruženja.

Od samog Terzića "Zelene beretke" traže da se što prije izvini žrtvi proteklog rata, odnosno građanima Sarajeva, i tako pokuša ispraviti svoju "veliku političku i životnu gršku".

"Građani Sarajeva su već navikli da čuju ovakve izjave, ali iz usta ratnih zločinaca kao što su Karadžić i Mladić, koji su govorili da Sarajlije sami sebe ubijaju. Ili sjetimo se ministra odbrane BiH generalmajora Muharema Fetahagića koji je na početku agresije pomagao JNA i davao izjave da muslimani u Starom Gradu pale gume da bi podvalili svijetu da ih neko granatira. Sjetimo se srpskih medija koji i danas podvaljuju javnosti da je pijacu Markale granatirala Armija RBiH.

Mi izjavu koju je dao Terzić možemo usporediti samo s ovim izjavama ratnih zločinaca i uvrstiti ga u red neprijatelja građana Sarajeva", stoji u današnjem saopćenju za javnost Udruženja "Bosnae - Zelene beretke" Grada-Kantona Sarajevo.