Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
narod bi trebao stupiti u štrajk protiv zdravstvenih radnika jer nema veceg lopovluka nego u zdravstvu ....
Obezbjedi doktoru uslove za rad, plati mu neprospavane noci i prekovremeni rad zbog kriticnih pacjenata pa ti nece ni biti lopovluka. Ne kazem da su svi posteni ali zasto bi jedan strucnjak koji zna svoj posao raditi ispastao minimiziranje titule doktora od strane ove drzave. Mislis da je u Njemackoj plata doktora toliko veca pa da svi nasi mladi dokotori i medicinari odlaze tamo, vjeruj mi da nije ali imas uslove za rad i placen si onoliko koliko uradis, drugim rijecima tvoja se titula cijeni onoliko koliko das od sebe da pomognes pacijentu. U nasoj drzavi je sasvim normalno da jedan tamo guzonja koji je na sumnjiv nacin dosao do diplome u parlametnu dize tablice je li za ili protiv odredjenog prijedloga a Boze ti sacuvaj ako neki doktor ima 2000 KM placu. To se zove BOLEST NARODA i uvijek ce nam drzava ovakva biti dok se mi sami ne promjenimo.
Tajsone samo strajkuj ako su ti doktori krivi.nadam se da cemo svi otici odavde, gdje se nase znanje cijeni.vani mogu da rade ovdje ne mogu.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Majka mi je primarius, jako cijenjen doktor i specijalista. Uslovi za rad 0, pacijenata dnevno preko 60 nenarucenih. Ulaze i divljaju kako hoce, prijete , lazu i petljaju. Plata mizernih 1800-2000km. Ipak zadnja nada prije onog svijeta je ljekar. Nisu dzaba trunuli 10 godina za knjigom i bili na 100 praksi da bi jedan pakas dosao i rekao treba protiv ljekara strajkovati. Treba vas sve poslati u neku stvar kad zatrszite ljekove, pregled, bolovanje i spricr i tramale za svoje potrebe. Svi ljekqri nisu lopovi i ima ih jako postenih koji zasluzuju vise no ijefan popisani politicar. Jedna plats u bh telekomu se ne moze ravnati sa ljekarom. Naravno u nasoj drzavi moze. Pitanje je kad nestane ljekara u drzavi na koga ce se covjek izivljavati onda? Kad je covjek bolestan ima samo jednu zelju.. Tsko da ne prdite u prazno!
...sve stoji, takođe, vjerujem da i tvoja majka zna koliko je, u njenom radnom okruženju, najobičnijih ublehaša, verziranih zabušanata i stručnjaka "na riječima". kad se pojavi tzv. "kompliciran slučaj", svi ti šupljolozi nestanu ko laste u jesen, jelda?
Naravno to sve stoji i dam sam bio svjedok toga kada mi je sestra zavrsila na akutnoj i pored poznastva i stela neki veze sa vezom nemaju sta rade sli oprt kazem ljeksr treba biti cijenjen kako god. Pogotovo kod nas jer imam osjecsj otici kod ljekqrw danas je kao napiti se vode. Jel iz ciste dosade ili zbog stvarne bolest zna sam pojedinsc koji se uputi ustanovi.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Štrajkovali ili ko blajagi radili sarajevskoj sirotinji je potpuno isto. U stvari možda i nije jer kadda štrajkujete onda su pacijenti spašeni maltretiranja od polupismenog medicisnkog osoblja. Naravno da nećete povjerovat (zdravstveni radnici) i ali budite sigurno da ste dno dna. Gaadi mi se kročiti u Klinički centar Sarajevo. Jadan pacijent, teško obolio, dovede ga neko ili ne rijetko dobaulja sam i dočeka ga adobudni (nije ti šala) doktor. Sram vas bilo. Lopovi kao i većina ,,uglednih,, u ovoj zemlji.
Nevjerovatno kako se sve generalizira u ovoj zemlji.Svakakvih doktora ima,racno, ali da su svi gamad...Ovi koji najvise pljuju po njima svoj posao rade isto onako traljavo kao i oni na koje pljuju a za sebe naravno imaju opravdanje(mala plata, puno posla, stanje u drzavi, vanzemaljci)
divna vijest,napredujemo na svim poljima
pitam ja svog doktora jel čuo za hipokratovu zakletva, kaže on meni. mm, mmmhh, kh, kh khhh, MUAAAAHHAHHAHAHAHHAHH...... ja onako laički u nevjerici, reko mooolim... kaže on meni.... BUUUUUUUAAAAAAAAAAAHHHAHAHAHHHAHHHAAAAAAAAA....
ajd ja onako u nevjerici odem i promjenim doktora. sve ispričam svom novom doktoru, kad će on meni: aaaahahhhahhhahh, a sad mrš iz ordinacije.
slijedom toga (odugovlacenje da vam odgovore) iskusite i vi odugovlacenje na preglede i cjelokupan javasluk u zdravstvu. zelim vam da se kupate bakterijama koje VI proizvodite, u tzv. MRS-u
podrška za ljekare i zdr.radnike!!! Sramotno su im male plate u odnosu na odgovornost koju imaju i kako zeznutih situacija imaju kada sekunde odlučuju o životu ili smrti.Bog pa doktor ne kaze se džabe... Kako god imaju moju podršku u svojoj borbi za bolje zdravstvo u BiH i njihov bolji status u društvu
Ovi ne predstavljaju nikoga, mesari obični koji nigdje ne bi mogli imati posla nego kod nas ...
Mi smo raspadnuta drzava i sa pogleda naroda i politike odnosno drzave, da bi napredovali u necemu, narod se mora malo promjeniti oko nekih pogleda a normalno i politika.
Koji ublehasi. Pa privatnici ovoj drzavi izmiruju razne poreze od kojih vi ublehsi po zdravstvu i plate primate. Sta vi doprinosite uopste .Natovaril iste se na budzet samo crpite novac iz njega a od vas skoro nikakave korsiti. Rade plafon 3 efektivna sata dnevno ostatak ispijaju kafe i budu na internetu i po cijeli ubogi dan samo tracaju.
Slazem se ja da je zdravstvo u losem stanju, ali je cinjenica da ima jako losih ljekara ne samo po svome znanju nego i po svome ponasanju, gotov svakom doktoru moras kupiti poklon tutni malo parica i tako dalje...plus sto me kod nekih doktora zivcira jeste sto bas previse izdizu umisle kako su jedini oni upravu, kako sve znaju briga ih sve, a posebna prica su oni doktori koji predaju na fakultetima i rade po bolnicama, te doktore ja bih odmah izbacio s jednog posla jarane opredjeli se hoces ovamo ili ce tamo ne moze s jednom guzicom na dvije strane
Mora da je sindikat iz SDP-a ili neke stranke koja nije dobila dio kolaca...
i onako rade na bajadere
Ima ih vala slomise se ali sto ima statista to je malo rec
...ja sam, ocam, mislio da je čudotvorni keno sedmotajanstveni sve riješio u skladu sa svojim "bestselerom"...kad ono, kenu napucaše ko krpenjaču iz kornera.
ne moze Crnkic sam protiv zakona o radu :)
...ja, ja. legalista. rođeni.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jel moguće da nema onog smrada na naslovnici?