Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
taman kad covjek pomisli da smo dotakli dno, izleti jos nesto...
Hajd za novorođene, ali kako objasniti da neko ima cipsovu ličnu, do sada promijenio 4 BH pasoša i sad pri podnošenju zahtjeva za ovaj biometrijski, zovu te iz mupa i traže rodni list jer im fali matični broj? Ti kreneš 150 km od Sarajeva u općinu gdje si slučajno rođen da izvadiš rodni list, kad tamo stvarno nema matičnog broja, neko zaboravio unijeti iz matične knjige u kompjuter. Nema veze, hajte vi u sobu prekoputa, da unesu matični. Ona za kompom traži cipsovu licnu i sa nje prepisuje i unosi MB. Onda ova vamo odprinta rodni list i ti sav sretan, nazad 150km u Sarajevo. A cijelo vrijeme imaš cipsovu ličnu sa matičnim brojem , čak i na potvrdi za podizanje pasoša ima navedeni broj. Kontam, dobro sam prošo, mogla mi je reći, podnesi zahtjev mupu pa čekaj.
Kako citam vecinom Srbi pisu komentare. Za vas ali i sve ostale. Drzava nije kriva, mi smo krivi, mi cinimo drzavu, kakvi smo mi takva je drzava. Pored toga najveci apsurd u BiH jeste Dayton, gdje "jedna" osoba moze blokirat cijelu drzavu. Ovdje vlada aphartajt! Nemoze demokratska vecina vladat nego moraju vladat nacionalisti. Dok se ne ukine Dayton pa da ustav R BiH dobija ponovo validnost nece biti ni drustvenog, ekonomskog, administratibvnog, ... napretka. Pa vi glasajte za nacionaliste / neglasajte za pravi pokret.
uzas...kako li je sada tim roditeljima, jer ne mogu izvaditi ni zdravstvenu, ni dokumente...niti mogu ostvariti doprinos...pa ne mozes ni porodiljsko regulirati..jer poslodavcu moras odnijeti matični list djeteta...mislim dobice on taj br....nije sporno...ali da se u haosu od dojenja, nespavanja, pelena, sekiracije..sad jos bakćes i tim...nevjerovatno....ovde bi najbolje bilo napraviti referendum o priključenju bilo kojoj drzavi koja je dovoljno luda da nas uzme pod svoje...raspustiti parlament, vladu...i otvoriti streljanu!
daleko najgluplja drzava na svijetu...fakat smo dno
Aman stane mi utebe suada taman.
pogledaj malo ustav REPUBLIKE BIH pa ce ti malo jasnije biti, posledice podjele bosne sad se i na tekrodzenim osjecaju
najvaznije je da ima djece, za brojeve cemo lako
Cim se rode u ovoj PiH drzavi nemaju nista. Maticni broj je najmanji problem
APSURDNA JE OVAKVA BiH pa i sve u njoj
To je ta... Jedna i jedina... Divna zelena BiH...
Meni samo nije jasno zasto je na kliksu vaznija vijest da je RAK povukao odluku o cenzuri stranica za kladjenje, od toga da nam novorodjencad nemaju JEDINSTVENI MATICNI BROJ...
Luuuudniiiicaaaa ja davno rekoh, mi smo svi kao Jagomir na otvorenom...
Bože sačuvaj,gdje živimo! Ovo je sramota i ruglo od države!
Apsurdi su u BiH postali pravilo a ne iznimka