Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova slika boli :(
Ako se iko nadavao (tj.ho'š, ne'š, moraš) u fond zdravstvenog, to su ljudi koji su ispunili uslove za penziju. I onda u ovom apsurdnom međuprostoru nemaš pravo?!?
Jeste li bili odbijen od strane banaka i drugih financijskih institucija? Da li vam je potreban kredit konsolidacija ili hipoteku? Traži više nema jer smo tu da sve vaše finansijske probleme stvar prošlosti. Mi posuditi sredstva kako bi pojedincima i preduzećima kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Tako nam e-mail danas: ([email protected]) sada da se prijave za kredit.
ovo nije tacno, tim ljudim koji cekaju penziju, na osnovu potvrde da cekaju rjesenje na penziju pravi se zdravstvena knjizica.
Nije to propust, to je iz praktičnih razloga. Svaki penzioner manje to je plus za ovu državu.
Zalosno , sramno , tuzno i nevjerovatno.
Postoji samo jedan legalan način - stalno objavljivati ovakve slučajeve i tužiti državu do besvijesti, a po potrebi podnositi i krivične prijave. Iako je sistem - vlast, tužilaštvo, sudstvo, vještaci dno dna koji unaprijed s velikim procentom blizu 100% ukazuje na uzaludnost takve borbe, barem nešto će upaliti, uspjeh će biti da makar neko pomisli za budalaštine i propuste i kriminal koji činim možda me mogu u bajbokanu na neko definirano vrijeme, pa onda to neću, neka mi je partija dala sve...
Tito je u raju i grohotom se smije.
Možda se smije grohotom, možda gorko place. Ja sam siguran da oni koji su nam obećavali Švicu prije 20 i nešto godina i tako uspjeli za sebe osigurati potreban broj glasova da razvale u ovoj zemlji apsolutno sve što je valjalo - radna mjesta, mir, multikulturalnost, sigurnost, školstvo, zdravstvo... neće imati nikakvih problema u pogledu zdravstvene zaštite. Štaviše, njima će se dolaziti na vrata. Oni će biti dokaz uspješnosti porodične medicine u BiH.
On se slatko smije, jer zna, da će ovi sada sigurno u pakao.
Ova slika me podsjeti na onaj vic kad su se srela dva penzionera u parku i pita jedan drugog: jesi li ponio hljeb za golubove, a ovaj mu odgovara: ma šta će mi hljeb, mogu ja njih jest i bez hljeba.
Nije to nikakav 'propust' nego obicna kradja. Osiguranje kosta a njima se ne uplacuje, znaci kradu im pare u vrijednosti osiguranja. Kad bi svaki bolestni penzioner eliminiro po jednog pokvarenog politicara, da sad bi bili ko Norveska.