BiH
0

Zbog političkog pritiska prestao sa radom portal Gorazde-x.com

Sarajevo-X
Zbog političkog pritiska od strane gosp. Salke Obhođaša, premijera Bosansko-podrinjskog kantona, neovisni internet portal grada Goražda prestao je sa radom.

Osnivači i urednici portala Gorazde-x.com odlučili su prekinuti rad portala zbog konstantnog političkog pritiska kojem su bili izloženi u posljednje vrijeme. Naime, gosp. Salko Obhođaš, je prijeteći tužbom pokretačima portala zahtijevao da se uklone svi komentari posjetioca na vijest, što je obmah i učinjeno. No, kako izvještava administracija portala Gorazde-x, on je i dalje nastavio sa političkim pritiskom na sve ljude koji imaju bilo kakvu vezu sa portalom.

Administracija portala je je odlučila da prekine s radom "zbog onemogućavanja slobode mišljenja i izražavanja posjetioca."

"Izvjesne osobe nas smatraju odgovornim za ta mišljenja - tačnije, komentare korisnika na vijesti, te nam pripisuju komentare - kao članke koje smo objavili sa namjerom klevetanja istaknutih osoba u Vladi BPK, iako je u našim uslovima korištenja da se odričemo bilo kakve odgovornosti za ono što posjetioci ovog portala napisu." - stajalo je prije prekida s radom u saopštenju na pomenutom portalu.

"Posto smo ionako ograničeni sa vremenom i pošto za jedan ovakav portal trošimo ionako mnogo truda, novca i vremena, dodatni pritisak na redakciju - kap je koja prelijeva čašu." - ističe se u saopštenju.

Vaš stav o ovome događaju možete iznijeti na forumu.