BiH
0

Završena ploča iznad treće etaže i unutrašnji zidovi Roditeljske kuće

Klix.ba
Radovi na Roditeljskoj kući u kojoj će biti smješteni mali heroji koji se bore s opakom bolešću - rakom, sa svojim roditeljima, ušli su u 13. sedmicu. Završena je ploča iznad treće završne etaže i urađena je atika na krovu.

Okončani su i radovi na unutrašnjim zidovima. Trenutne aktivnosti Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" usmjerene su na prikupljanje ponuda za izvedbu ALU bravarije na objektu.

Projekt Roditeljska kuća predstavlja građevinski objekt sa 666 metara kvadratnih korisnog prostora za stanovanje sa kompletnom infrastrukturom prilagođen za korištenje po principu 10 jednosobnih jedinica i sanitarnim dijelom, zajedničkom kuhinjom za cijeli objekt, te odvojenim prostorijom za Udruženje, soba sa psihologa i posebnom prostorijom za igraonu za djecu u funkciji jednodnevnog boravka. Objekt se gradi u krugu Pedijatrijske klinike KCUS na zemljištu koje je dobilo od Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ukupna vrijednost objekta je 1.200.000 KM. Ukoliko sredstva budu skupljana kontinuirano objekt bi mogao biti u funkciji do kraja godine.

Ukoliko ste u mogućnost i želite pomoći izgradnju Roditeljske kuće, to možete učiniti uplatama na žiro račun 161 00000 388 901 24 ili pozivom na broj 090 292 014 kojim donirate 3 KM. Ukoliko želite donirati materijal za izgradnju više infomacija možete dobiti na broj telefona 062 599 344.