Lindex BiH zlatni donator
51

Uz sjajne dobre ljude zasijala u bašta Roditeljske kuće Sarajevo: Prikupljeno blizu 50.000 KM

Klix.ba
Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu
Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu
"Biljka za osmijeh roditelja i djeteta" naziv je akcije koju je, zajedno sa Udruženjem "Srce za djecu oboljelu od raka", pokrenuo Landscape studio Avliya. Zlatni donator akcije bio je Lindex BiH, a za osmijehe mališana prikupljeno je 50.000 KM.

Kroz ovu akciju, stvoreno je ljepše okruženje za djecu oboljelu od raka i njihove porodice tokom najtežeg životnog perioda.

Uređenjem i unapređenjem bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće Sarajevo, obezbijeđen je lijep i funkcionalan prostor za odmor i igru tokom lijepih dana. Dodano je još jedno mjesto kao oaza mira u kojoj će moći skupiti još pozitivne energije za nastavak borbe sa malignom bolešću.

Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu
Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu

Ovo je treća po redu akcija ovog tipa i ujedno najveća do sada, koja je okupila veliki broj dobrih ljudi, volontera i društveno odgovornih kompanija, koji su obezbijedili potrebna sredstva za sve izvedene radove.

Zahvaljujući zlatnom donatoru Lindex Bosna i Hercegovina, kao i ostalim donatorima prikupljeno je 45.000 KM od kojih su uređene sve zelene površine, obnovljene sadnice cvijeća i drveća, oprana fasada, obnovljen dječiji mobilijar, uređena zelena terasa Roditeljske kuće, nova staza u parku, popravljena rasvjeta, te uređen prostor za sjedenje sa novom pergolom koja će obezbijediti prijeko potreban hlad za najljepše momente.

Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu
Bašta Roditeljske kuće Sarajevo zasijala u novom ruhu

"Glavni cilj projektovanog zelenila je bio da svojim karakteristikama pozitivno djeluje na psiho - fizičko stanje roditelja i djeteta u periodu njihovog boravka u Roditeljskoj kući. Ideja za trećom akcijom nastala je prošle godine tokom mog ličnog gubitka rodice koja je, također, bila heroina, moja najveća podrška u ovakvim projektima, veliki humanista i koja je i sama pokretala razne akcije za djecu. Njena ličnost je prava sinteza altruiste i filantropa, te zato ovu akciju poklanjam malim herojima u ime moje drage rodice Amele Rebac", rekla je Mirna Krpo iz Landscape studija Avliya.

"Jako smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su omogućili da dvorište i Roditeljska kuća zasijaju ponovo u punom sjaju. Današnja akcija je bila predivna. Hvala svim volonterima, dobrim ljudima, a posebno vrijednim ručicama naše djece i roditelja koji su nam pomogli da se svi radovi realizuju. Hvala Lindex BiH i svim donatorima na doprinosu, jer bez njih ovo ne bi bilo moguće. Hvala i našim prijateljima iz Landscape studija Avliya za, kao i uvijek, vrhunski odrađen posao", rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".