BiH
0

Zaustavljanje nelegalne prodaje imovine bh. firmi u Srbiji

FENA
Povodom nastavka rasprodaje i otuđivanja imovine bh. firmi u Srbiji, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je poduzelo sve raspoložive mjere u okviru svojih nadležnosti da bi se ove nelegalne aktivnosti zaustavile.

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj u izjavi Feni, podsjetio je da je poslana diplomatska nota Srbiji te da je otpravnik poslova u Ambasadi BiH u Beogradu dobio izričitu instrukciju da ovo pitanje postavi na vrh prioriteta prilikom svakog sastanka sa srbijanskim zvaničnicima.

  • U stalnom smo kontaktu s ministarstvima vanjskih poslova R Hrvatske i Slovenije s kojima nastojimo koordinirati aktivnosti, a sve radi poštivanja potpisanog Sporazuma o sukcesiji, naveo je Alkalaj.

Nažalost, konstatirao je Alkalaj, ove aktivnosti nisu urodile željenim rezultatima te očekuje da će Vijeće ministara BiH uskoro zauzeti jasan stav o ovom pitanju i poduzeti potrebne mjere da bi se ovaj problem od najvišeg državnog značaja riješio.

  • U ovom trenutku ne postoji ništa više što bi MVPBiH mogao samostalno uraditi u vezi s ovim pitanjem, a da to već nije učinjeno, izjavio je ministar Alkalaj Feni.