Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosanski jezik se ne može vezati sa samo jednu naciju u BiH, već za cijelu zemlju. Isti se jezik govori u granicama naše zemlje uz neke dijalekatske razlike. Ovo što turski zemljoradnici pričaju nije vidjelo srpskog jer bukvalno ne koriste niti jednu riječ specifičnu za srpski jezik, ne pričaju ekavicom, a i ćirilica je na samrti svidjelo se to vama ili ne.
To je ta država za koju su hiljade ginule, to su ti Zlatni ljiljani na zastavi kojoj je danas zabranjeno da se pojavljuje u jednom dijelu te nam države za koju smo se borili. A Bakir? Bakir skuplja zlato. ;)
borili se jeste ali se niste izborili... Vi ste se ljiljana odrekli dolaskom turaka, sta ga sada svojatate?!
@skywalker5 O čemu ti pričaš ljudino? Pročitaj komentar ponovno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cak ni u samoj FBIH ne znaju kojim jezikom pricaju jer u nekim kantonima se vodi bosnjacki u nekim bosanski jezik..
navedi činjenice konkretne đikane, a ne rekla-kazala
@Ljevicarxtremni Ne prdi bolesnjaku... Od ukupno 13 ustava koji su na snazi u Bosni i Hercegovini, njih pet, bosanski jezik naziva ili ”bošnjačkim” ili opisno, ”jezikom Bošnjaka”. „U četiri kantona Federacije dve verzije ustava na dva različita načina nazivaju isti jezik. Tako je i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, gde je prema jednoj verziji to bosanski, prema drugoj bošnjački jezik. U Mostaru ipak kažu da zbog toga nikada nisu imali problema“ Nemate pojma ni koji jezik pricate
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sa vidis Sveti Perune, zbog cega ostali narodi nisu htjeli ostati zajedno u Yugi sa Srbima.Ti bi u tudzoj drzavi odredzivao kako ce vecinski narod zvati svoj jezik. E neide to tako Perune
@vojvodamisic Nadam se da si shvatio da su greške napravljenje namjerno.