Kolumna
0
Zasuči rukave
Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A pazi ovog kapitaliste, omladina ne valja neće da radi a on uspio zaradit par stotina hiljada eura na omladini KOJA NEĆE DA RADIi. MA SVAKA TI ČAST GENIJE
Zbog ove kolumne neću moć zaspat večeras
I na kraju krajeva, roditelji koji daju marcicu svojoj djeci za kafu, daju je SVOJOJ djeci i rade za SVOJU djecu. Ovakvim istupima se vrijedjaju upravo ti roditelji koji su puni zivotnog iskustva i td. i sad se nadje nekakav pametnjakovic i prica kako, haman, ti roditelji ko ne znaju odgajat djecu i rade eto nesto pogresno. Dajte toj omladini sa kafica dobru platu pa cete vidjet sta je rad.
Pa da, naravno, trebaju se odrec jedinog cejfa koji imaju u zivotu a to je ispijanje kafe sa tri marke u dzepu. Umjesto toga trebaju sa fakultetskim diplomama ici da ureduju baste nepismenih kapitalaca ( svercera, kriminalaca i sl.). Ja licno nikad nisam cuo da je neko rijesio egzistenciju sa cijepanjem drva i uredivanjem basta, tako da ti je razmišljanje \'\' boli glava\'\'. Zatim, poslije dugotrajnig skolovanja i potrosenih brda para, trebaju nesto kao jos volontirat nekom ko akumulira lovu. Ma daaaaaaj vecu glupost jos dugo vremena nisam procitao. Da imaju para isli bi na ruckove, pili vino itd. a ne sirotinjsku kafu. Ja stvarno ne znam kome smetaju sa svojom jadnom kafom. Omladino draga samo pijjte tu kafu do besvjesti i ne daj te se. Ne daju vam u vlast, ne daju vam u preduzeca, niko za vas ne mari i jos bi vam neko i kafu oduzeo i sklonio vas u kakvu sumu tako da im niste pred ocima. A kolumne i .....
Procitaj ovo ljubavi moja znas kad me je tip odusevio .....
beslija, ne seri razvedri se malo
prokleto vam i pusto ostalo sve cime ste usrecili svoju i tuđu djecu
Ocito su se neki nasli u ovom tekstu pa napadaju covjeka... Boli istina, zar ne?
Ima dovoljno dokaza za zaključak da su ove \"sandzakofobije\", \"albanofobije\" itd.ne samo odlika necivilizovanosti nego i dokaz da osoba koja ih koristi nije potpuno uravnotežena kao ličnost.Iskreno, i sam smatram da je provincijalizam to što se neke osobe iz Sandžaka ne žele potruditi da nuče bosanski nego inercijom govore srbijanski, a i taj srbijanski govore jako nezgrapno kao da su Albanaci. S druge strane albanski nema veze sa slavenskim jezicima i prilično je drugačiji, pa ga zato Albanci teže i uče i ne očekujem da ga govore ko mi, ali sandžaklijama je slavenski jedini maternji koji imaju i opet ga govore nepismeno.Ipak to nije razlog za fobiju prema njima, kao što nije ni činjenica da i medju njima ima kriminalaca. Svi mi dobro znama da je u BiH daleko više kriminalaca i iskorupiuranih koji nisu sandžaklije, albanci itd.samo je miševima lakše kritikovat tuđe nego svoje, dok je za pravog ČOVJEK loš-loš, pa makar mu i brat bio.
Asime, u pravu si svakom recenicom, comme d\'habitude. A sto se tice volonterskog rada i komentara o istom - naravno da treba volontirati. Tu nema nista ni sramotno ni lose, nego je za pohvalu. U velikim i uglednim internacionalnim organizacijama imaju programi za dobrovoljan rad na 3 ili 6 mjeseci i mnogi bi se potukli da tu rade; mnogi skupljaju novac da bi si mogli priustiti takvo iskustvo. A ako mislite da ste previse dobri i vrijedni za to - iskoristite vase slobodno vrijeme, umjesto za volonterski rad, da razmislite o svojim stavovima i karakteru.
U potpunosti se slazem!
Bas mi je intzeresantan prethodni komentar. Asim nas navodi na krsenje zakona. Vjerovatno i on ne placa porez na ovih 15 KM stodobije za kolumnu. Sad ces ti Asim-aga u zatvor, gotovo je.
A kako platiti porez na takve prihode. Kolumnista nas nagovara da krsimo zakone, javno. Hm, pitam se citaju li ovo nadlezni :)
http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2009&nav_category=938&nav_id=354900
evo ja trazim da volontiram bilo gdje..zavrsila sam Pravni fakultet i ako ima zainteresitranih advokata ili notara,neka mi se jave..rado bih sticala dragocjeno iskustvo besplatno!!!