Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da u Klixu ima novinara, zapitali bi se zašto je izumro triton iz Boračkog jezera. Zašto se grade divlje vikendice, napajaju izvorskom vodom a kanalizaciju puštaju u jezero? Boračko jezero je na sigurnom putu da postane močvara, zbog rasta temperature usljed kanalizacije što čini da buja jezerska vegetacija i prekriva sve više jezera stvarajući od njega močvaru. Kupačima nije mjesto na Boračkom jezeru. Puno bolja opcija je kupanje u Neretvi, a za one što se uče plivat, pravac bazen il more.
Bravo za komentar.
Samo što sam za***, Triton je na Prokoškom jezeru koje je isto tako uništeno nelegalnim vikendicama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vlasnik sam vikendice na Boračkom jezeru pa mogu reći da koliko toliko poznajem prilike. Općina Konjic i ostala udruženja su prvi u redu kada treba da od naroda i vlasnika vikendica namaknu novac. Redovno plaćamo sve režije, komunalije ali nam niko ne odvozi smeće tj. sami ga odvozimo, vode redovno nema kada ti je najpotrebnija, ali na ulazu traže 5 KM po autu ili godišnju kartu za vlasnike vikendica, dakle samo za ulaz na privatni posjed. Također se ulaz na pomenutu plažu plaća, pa se s razlogom pitamo ko je odgovoran za smrt dvojice mladića? To što su neplivači ne amnestira odgovorne od odgovornosti, jer su se isto tako oni mogli slučajno okliznuti, upasti u jezero, a da su spasioci na plaži vjerovatno se ništa od ovog ne bi desilo. Također gospodin Tatar treba da zna da i na moru postoje spasioci, evo baš sam nedavno u Makarskoj bila i uvjerila se lično u to, rade momci posao za 10 a ulaz na plažu nisam platila. P.S. Načelnik Općine Konjic ima vikendicu na Jablaničkom jezeru.
Pa trebalo bi barem 50ak spasioca na borackom, i da svako od njih ima dvogled, medjutim sta kad na pola jezera neko zatrazi pomoc? A sta je uzrok ovim svim utapanjima?
pa kakve ima veze sto jadran nema spasioca, da su ovi majmuni pametni, obezbijedili bi spasice, doduse na jadranu ima ambulanti odmah uz plazu
Zatvoriti plaze,poslati inspekciju,provjeriti sve ugostiteljske objekte,utvrditi ko placa a ko ne placa porez i uvesti pravila i norme koje se moraju postivati...sve ispocetka
Cuj zasto? Zato sto je narod trazio da sve pare od vodnih naknada odu u sanaciju poplava.
Pitajte političare
u ljubuškom na kravicama uredno momci spasioci u čamcima nadgledaju situaciju.
Prvo masu nauciti da plivaju i pravilima kupanja . kod nas 50% se boji vode j**ote , a 20% se tusira samo za praznike! A iznenadio sam se koliko sarajlija nezna plivati ili se hoce ugusiti kad zapliva pseci stil, pa oko njega/nje samo parnice po ledjima zarade ostali kupaci !
Mole se babini sinovi da odu kojekad na Boracko, zbog zdravlja nacije. Hvala.
Postavite bakira dodika i covica za spasilacke sluzbe kad ste budale pa glasajte za hajvane
Ma nidje veze, nema tu ogradjivanja. Udjes u autobus i kupis kartu, bilo sta da ti se desi u busu ta karta ti je osiguranje. Odes na Panonsko u Tuzlu, 4km ulaz 30 spasilaca na jezeru, kola hitne pomoci u krugu kompleksa sve ti obezbjedeno. Naplatio ti je 5km ma ima da odgovara da je Bakir Alijin.
"Evo mi ćemo prihvatiti ovu vašu ideju za pokretanje Inicijative pa ćemo je uputiti prema višim organima vlasti, pa ćemo vidjeti", e kad se ne znate sami sjetiti. Pa zar se moze desiti da ovko nesto izjavi??
Može, dobiješ posao po stranačkoj liniji a ne po sposobnosti i kvalifikaciji..."glasajmo za naše" jbg...
Safudin Brabonjak, pomocnik nacelnika Konjic: ne meremo mi formirat jedinicu za mecinsku pomoc goramo, nama treba hitna dolamo.
PITANJE: Zašto Boračko jezero nema ni spasilačke službe ni ambulante? ODGOVOR: Zato što na Boračko jezero dolazi uglavnom "elitna sirotinja", koja nema dovoljno novca da ode na more, a sirotinju niko ne je8e ni 2%.
Uzme Majkicka 28000 KM uzme Zeljko za skijanja 12000 KM i ostali koliok uzimaju sto je veci kalibar od ovih i ne ostane ni za gaca a kamo li za mobilne hitne.
Upravu je covjek sto ne pazis kad ides nece ti se nista lose desiti , niej sramota ne znati plivati, ali ne znati plivati i jos pjan skakati ne ide nikako... da ambulanti treba 30 minuta nije istina , treba joj oko 15 do 20 min, zasto nema ambulante ima u izvidjackom kampu uvijek 2 medicinska tehnicara sa dovoljno opreme , a stanej u bolnici Konjic katastrofa. i upravu je covjek kad kaze ni na jadranu izuzev privatnih i hotelskih plaza necete naci spasioca . plaza na kojoj se desavaju utapanja je dodijeljena na koncesiju bujrum nek vlasnik nadje spasioce...