Perica Jelečević
0

Zaštiti korisnike sa najvećim stepenom invaliditeta

SRNA
Ministar rada i socijalne politike Federacije BiH Perica Jelečević izjavio je da je izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava i zaštite porodica sa djecom FBiH, koje su stupile na snagu 12. marta ove godine, utvrđeno da će novčanu pomoć iz federalnog budžeta primati samo oni koji su invalidi 90 odsto i 100 odsto.

Jelečević je lokalnim medijima rekao da je prilikom donošenja izmjena i dopuna ovog zakona namjera zakonodavca bila da zaštiti kategorije korisnika sa najvećim stepenom invaliditeta.

Resorni federalni ministar potvrdio je da je nakon preuzimanja dužnosti prije nešto više od dvije godine zatekao oko 13.000 korisnika uvedenih u pravo na invalidninu, te da je još oko 40.000 zahtjeva za uvođenje u pravo čekalo na rješavanje, što je stvaralo potpuni haos.

Komentarišući prijedlog da se u FBiH uvede "porez na luksuz", Jelečević je rekao da bi to bilo dobro, ali da nije siguran kako bi to bilo provedivo, "jer bi u tom slučaju svi prikazivali da imaju mnogo manje od stvarnog stanja".