Komentari (250)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto BH Telecom sponzorise samo sarajevske klubove i sportiste? Telefon se placa sirom BiH.
Apsolutna podrška za Krajinu, pozdrav iz Sarajeva
Bakireee, ja sam iz Krajine zemlje kestena.
Fuj seljačine kojiste vi bijednici!!!!! Sarajlije većina nije glasala za SDA. jesu ovi seljaci sto su u ratu dosli. Vi iz krajine, Zenice, Banovica, Srebrenice i svih ostalih kasaba ste sali 150.000 glasova narandzastoj glavi i VI STE NA IZBORIMA LEGALNO ZAOKRUZILI SDA i sad se zalite. Umrite jebo vam pas mater. Bijednici mrzite Sarajevo. Nije vam Sarajevo obecalo 100.000 radnih mjesta nego Bakir. I on je iz Bosanskog Samca kao sto je i Dzaferovic iz Zenice, Tihic iz Samca, Kaplan iz Stoca.... Uglavnom, skoro svi uhljebi u drzavnim institucijama su iz vasih sela i vi ste glasali za njih. Nema gotovo niti jednog Sarajlije. Vi dosli u Sarajevo i haos napravili. Sta se sad zalite.
U tz je bolje, najmnogoljudniji i privredno najjaci kanton, plate 2:1 u korist pitara :)
SARAJEVO NEZNA O SEBI DA MISLI A NE JOS O KRAJINI. KRAJISNICI UZMITE STVAR U SVOJE RUKE I UZDAJTE SE U SVOJE SPOSOBNOSTI TESKO VAMA AKO SARAJEVO BUDE VODILO BRIGU ZA VAS. MI PODRINJCI DAVNO SMO SE OTKACILI SARAJEVSKE CUCLE.
Sto netrazite od baba da vam nesta da ?Bili ste protiv BiH nekad jebi ga sada, nemoze se sve.
takva izjava moze samo od nekog doci ko nema pojma o periodu 92-95 u Krajini
Zapostavljeni ste jer želite da budete zapostavljeni. Šta hoćete od Sarajeva, sise možda da vam da? A čim belaj nastane, vi bi da se autonomizirate i odvajate (hint: '92). Eto vam sad Krajina pa se sami u njoj snalazite. Inače, ono poslanika što imate u parlamentu, živo im se fućka za Krajinu, gledaju kako da svoju guzicu ušuškaju u Sarajevu, kao i 90% vas koji dođete u Sa. Ne možeš više proći gradom da ne čuješ ono vaše "bokte" i "sine". De malo, hajte kući, sadite, kopajte, radite šta, pa dignite tu Krajinu na noge ako hoćete, barem vi gore imate dobru zemlju i prirodu, U Sa bujrum vikendom na odmor, al ovako ste dodijali i Bogu i narodu.
Zato Vam je to vase "Sa" crna rupa na Balkanu zbog takvih razmisljanja. Nije ni cudo sto je sarajevski narod proglasen najodvratnijim narodom u Bosni. Sama cinjenica da su vam podrinjci odbranili to vase "Sa" govori kakvi ste ljudi.
jesi cuo za 5 Korpus? ko se to autonomizirao osim Fikreta???
Krajina jeste zapostavljena, to je istina. Dobrim dijelom za to su krivi sarajevski prijestolnici, ali dobrim dijelom i poltronski krajiski politicari, koji su uvijek gledali svoj interes u Sarajevu, a Krajina je bila na margini. Zato krajisnici moraju u budućnosti birati ljude koji su u Krajini nešto napravili, a ne Avdice, Kadice, Kambere, Lipovace, Basagice i sl. Najuspješniji Krajisnik i jedan od najuspješnijih među Bosnjacima je Nermin Ogresevic.
_"Zapostavili ste nas: Krajišnici nezadovoljni maćehinskim odnosom Sarajeva" Sarajevo se maćehihinski odnosi i prema sebi. Sve nam je zapostavljeno.
Sarajlijice ne mogu sami sebe, a kamoli druge...
akose krajisnici organizuju i dodu u sarajevo pasce i vlada i opozicija dostavas nosimo na ledima
onise sjete krajine kad treba platiti pdv i ostale poreze.zaista vecina ljudi u sarajevu ima dobar mobitel i kutiju malbora i nista vise u zivotu .dok radni narod iz krajine placa porez dabi dejton financiro 145ministarstava nicemoijim drugo krajina nesluzi
Ovo me podsjeća na Game of Throns samo u ovom slučaju nije sjever nego zapad dolazi u Kraljev grudobran i pokušava se boriti za sebe. :D E sad hoćel ovi zastupnici biti izdani kao Ned Stark , vidjećemo u idućoj sezoni :D
Daleko od očiju, daleko od srca :D Niko ne treba očekivati ništa od Sarajeva, nego sam za sebe radi i stvaraj. Mnoge općine i kantoni to uspješno rade, pa možete i vi. Krajina može da bira na koji način da se razvija - toliko je blagoslovljena prirodnim bogatstvima, prirodom, mogućnosti za poljoprivredu i stočarstvo, fabrike.. U ovoj državi ne možeš čekati da ti neko pomogne, inače si propao.
Slažem se s tobom ali pod uvjetom da se još promijeni način raspodjele prihoda od PDV-a jer dok ostalim kantoni imaju koeficijent 1 Sarajeva ima dva što znači da Sarajevo po stanovniku dobiva duplo više novca od PDV-a od ostalih kantona. U brojkama to znači za 9 godina 1,2 milijarde KM uzetih od drugih kantona
To svakako. I Zenica dobija mnogo manje od onoga koliko doprinese.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Što su pojedini čekali da odu u opoziciju pa da ovo primjete? Bune se oni koji najbolje zarađuju u ovoj državi, a sve s ciljem da unesu razdor među građane i na taj način produže svoje mandate u parlamentima. A vi, ovce, nasjedajte. Jedina je istina da je "kolač" sve manji i da smo svi u k.rcu, osim političara i njihovih poslušnika.
Nas je Bake zaje**o, pokupio glasove a eliminirao krajisnike ali nije samo on i sve ostale stranke, nije Bosna samo Sarajevo ima i ostalih regija.. Bake je izgubio podrsku u Krajini nek narod zna