Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bgm se sinoć i u sarajevu mjerilo crvenim brojkama....
Idiotsko kliksersko dizanje panike. U koliko sati je bilo to ocitavanje? Koliko dugo je trajalo? Koje su granicne vrijednosti? Koje vrijednosti su opasne, koliko i koliko dugo? Umjesto klixa otvorite fino: http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/AKTUELNI/A-zrak.php http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/ZRAK/index.php I satne i dnevne vrijednosti i granice tolerancije. Kad je SO2 preko 500 sat vremena i duze - TAD je uzbuna. Dok se cestice mjere samo DNEVNE vrijednosti.
Jer se od SO2 gas kojim se otrujes kad je koncentracija preko odredjene, i to prilicno brzo. Dok se cestice s jedne strane nisu direktno opasne nego dugorocno (mjeseci i godine) izlaganje istim dovodi do bolesti disajnih organa - a s druge padaju na zemlju jer nisu gas nego cestice. Em im se koncentracija mijenja prebrzo (dizanjem i padanjem prasine) em kratkorocno izlaganje nije problematicno jer se iskasljavaju - za razliku od od SO2 koji gusi jer u dodiru sa H2O postaje H2SO4 i nagriza.
Nije u SA ništa bolje isto ko u solunaru
Pa, svi zele da zive u 'ćuuršijii' a onda se zale na zagadjenje. Samo se vi rugajte onima sto zive na selu dok se gusite u otrovu i prljavstini.
radioaktivna zenica kad nestane zenicanim vazduha stave ga pod auspuh da se dozove
evo vam problema dragi bošnjaci puno većeg od izjava predsjednice Kolinde , pozabavite se ovim a ne tim izjavama jer koliko ja znam ovo šteti zdravlju a ne vaš (a i svačiji) posrani nacionalzam
nanijem ti Kolindu na sveti križ
Zagađen zrak,zatvor,željezara,rudnici,nije potrebno pogađati,to je Zenica.
iz zenice sam ali zivim u sarajevu i mogu reci isti q i u sarajevu
pa vrati se u Zenicu.... Ima vas od tamo i previše a veliki ste kompleksaši.
@Hamburger Jesi ti "rodženi" sarajlijica? xD
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
JA BI VOLIO JELENI KARLEUSI POLIZAT PAKAS I GURNUT JEZIK UNUTRA STO DUBLJE MOREM
@issue NEMA VEZE NEGADI MI SE TO