Komentari (373)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kad covjek sam kaze koliko je poginulo, nezz sta onda bezze seru ovi cetnici pa pominju uvijek veci broj...
Možda oni ne bi ali im u genima da lažu. Duge to korijene vuče.
Zato ovaj region i jeste u qurcu jer na svaku istinu dolaze po dvije laži.
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
NEK JE VJECNA SLAVA NA SVE BRANIOCE OVOG GRADA I OVE DRZAVE. NEK JE VJECNI RAHMET NA SVE ONE KOJI SU SVOJ ZIVOT POLOZILI CASNO U ODBRANI OVOG GRADA, BIO BOSNJAK. MUSLIMAN, SRBIN, HRVAT, KATOLIK, PRAVOSLAVAC.
tako je bratee
znaci sami sebe lazemo 23 godine,lijepo general kaze 6 zrtava od toga 3 oficira ,1 vojnik Tomovic Zdravko i jedna Muslimanka... vrijeme je da se prestanemo lagati ,jer 100% vjerujem Kukanjcu !!!! nije posteno prema pravim zrtvama,samo toliko.
zahtjevam, kao gradjanka sarajeva, drzavljanka BiH da se ovaj video emitira svakodnevno u udarnim terminima radio televizije, neka se dobro vidi i cuje, i neka konacno istina dodje do onih koji sa lazima preuvelicavaju broj poginulih vojnika u dobrovoljackoj.
organizujte danas u dobrovoljackoj tv ekran i pustite snimak kukanjca kako govori sta se desilo. pa nek svi cuju, to obavezno uradite i to postavite razglas da se dobro cuje.
fino covjek objasnio.
Srpska Laz,ovo su dokazi sigurni i 100% istiniti Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu "De Administrando Imperio",gdje doslovno kaze sljedece: "[...] >>Srbi>roboveserbula>tzerboulianoi
"U univerzumu u kome su individualni mozgovi u suštini nedjeljivi djelovi jednog većeg holograma i sve je beskrajno isprepleteno, telepatija je samo jedan običan pristup jednom od nivoa holograma. Očigledno je mnogo lakše za razumjeti kako informacija može da putuje od uma individue “A” do uma individue “B”, na velikim razdaljinama, a takođe objašnjava i mnoge nerješene zagonetke na području psihologije. Posebno, kako tvrdi naučnik Grof, holografska paradigma nam nudi i bazu za razumjevanje mnogih zbunjujućih fenomena koji se javljaju kod pojedinaca za vrijeme promjenjenog stanja svijesti."
"Pribramovog holografski model najviše zapanjuje, kada se poveže sa Bohm-ovom teorijom. Jer ako je “čvrstoća” svijeta samo njegova sekundarna osobina, i ono što je tamo je, u stvari, samo jedan “oblak” frekvencija, i ako je i mozak samo jedan hologram koji samo odabira i razvrstava neke od vibracija iz ovog oblaka i matematički ih pretvara u percepciju, šta je to onda – objektivna realnost? Ili, jednostavno rečeno, ono što nazivamo objektivnom realnošću - ne postoji. Istočnjaćke religije već odavno drže da je materijalni svijet – Maya, samo jedna iluzija, i to što mi mislimo kako se nalazimo i krećemo u fizičkom svijetu, - i to je jedna iluzija. Mi smo u stvari “prijemnici” koji plutaju po kaleiodoskopičnom okeanu vibracija, i ono što mi “izvučemo” iz njega i pretvorimo u fizičku tj. materijalnu realnost, je samo jedan od bezbrojnih kanala izvučen iz ovog superholograma. "
''Poginulo 6 vojnika, u koloni JNA, naoružanih i spremnih da se bore.'' - Kaže Kukanjac, general tadašnje JNA koji je i sam BIO u koloni.
''Kolona je bila naoružana i SPREMNA da se bori.'' (građane Sarajeva) Milutin Kukanjac, srpski general JNA http://www.klix.ba/vijesti/bih/zabranjeni-iskaz-milutina-kukanjca-sta-je-o-dobrovoljackoj-i-opsadi-sarajeva-rekao-komandant-jna/150501048
Da su Bosnjaci bili priznati u Jugoslaviji kao narod i Da je bio postivan i da SU Bosnjaci bili glavni u JNA posto SU bili najsposobniji onda se Jugoslavija nebi raspala.
Ovo je njegov posljednji trzaj da sebe izdigne i preuzime zasluge za nešto što se godinama pripremalo ali, ni svjestan nije bio kakav dokaz je ostavio protiv toga. Zbog toga, pokušavajući sebe izdići, govori stvari za koje i on sam zna da su gluposti, kao npr. da je mogao raditi sa Alijom šta je htio. Nije istina, jer da se Aliji nešto desilo on nikad ne bi živ iz komande izašao, to je i on znao! Pored toga je opšte poznato da se upišao od straha kada je bila on frka u Dobrovoljačkoj, miš pravi. Otud i onaj videospot koja se vrtilo na TV tih dana, sa Milutinom u glavnoj ulozi: "Mali mrav, mali mrav, u njedrima nestao, moram da ga nađem da mijenjamo mjesto".
Vrijeme cini svoje danas se nista nemoze sakriti laz je najveci otrov kod zlocinaca pogotovo kod radikalni srba koji i danas zive u zabludi za velikom Srbijom
paviljon broj 10 jasenovac hitler vas je lozio tamo samo da se zna 500 godina pod turskom cizmom i sta da se vise prica znate li koliko je 500 godina turske jebacine izradite svoj dnk profil ili natjerajte babe neka vam pricaju kako su se ubijale turskom kitom kod starog age ehhehehehe
Bosna I Hercegovina je bila kljuc opstanka, neophodni balans I odlucujuca karika bivse nam drzave, SFR Jugoslavije. A Bosanci i Hercegovci bili primjerni I najodaniji vojnici u bivsoj JNA . Svakome ko je sluzio tu JNA, a imalo je realan, to je kristalno jasno. Dodajuci tome cinjenicu da su u BiH Muslimani bili brojniji od ostalih, logican je zakljucak da su upravo oni, Bosanski Muslimani, najzasluzniji za egzistenciju SFRJ-e. Muslimani Bosne I Hercagovine su, u isto vrijeme, bili jedini istinski zagovornici opstanka SFR Jugoslavije, sto je gosp. Alija Izetbegovic uporno i pokusavao u pregovorima vodjenim izmedju republickih lidera ranih 90-ih. Jedino je Makedonski lider, gosp. Gligorov, pruzao podrsku gosp. Izetbegovicu u pokusaju da se spasi brod koji je tonuo i izbjegne rat. Uprkos svemu, Bosna i Hercegovina i Muslimani su postali zrtvom agresije upravo one institucije, upravo one drzave, ciji su bili gotovo iskljucivo, jedini istinski odani pripadnici i iskreni zagovirnici - Jugoslovenske Narodne Armije, odnosno SFR Jugoslavije. Velikoj vecini Bosanaca i Hercegovaca to je jasno jos od aprila "92. I bez komentara bivseg gen. Kukanjca. Kada se sve sabere i oduzme, i iz sadasnje bosanske perspektive sagleda cijena koju su Muslimani BiH n e z a s l u z e n o platili, dogadjaj u Dobrovoljackoj je manje nego kap u moru. Sreca je po drzavu Bosnu i Hercegovinu, I sreca je za Muslimane te drzave da se istorija, u ovom slucaju, ne moze ponoviti. Prvenstveno, jer su scenaristi, eliminirani. Neko rece, po onoj: "Protjerasmo zlotvore kroz analne otvore".
@ "Lupas ko Maxim po diviziji" Samo podsjecanje da razlog bojkota Skupstine BiH od strane veliki vecine poslanika srpske nacionalnosti nije bilo ime gosp. Alije Izetbegovica ( koji je zapravo bio istinski borac za interese ne samo Muslimana, vec svih naroda u BiH, opstanka BiH kao drzave, I realno za BiH bio ono sto je Tito bio za SFRJ) ili gosp. Fikreta Abdica... To nema blage veze sa ratom koji ce uslijediti....To ko je bio predsjednik, takodje, nije bilo od ikakvog znacaja Radovanu Karadzicu (bez "gosp." jer to nikad nije bio), koji u toj istoj Skupstini iznosi prijetnju da " Bosna i Hercegovina kao drzava ide u propast, a Muslimani BiH u nestanak..." Razlog svemu pomenutom bilo je proglasenje nezavisnosti Republike BiH I njeno odbijanje da ostane u "krnjoj Jugoslaviji"!
Da dragi Allah nagradi heroje Dobrovoljacke za svaki ispaljeni metak. Da im Allah poveca stepen Dzenneta za svakog Cetnickog koljasa kojeg su izbrisali s lica zemlje tog dana.