BiH
562

Za vikend sunčano vrijeme, temperature zraka i do 26 stepeni

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građani Bosne i Hercegovine već krajem sedmice mogu očekivati prestanak padavina i rast temperatura zraka koje će iznositi i do 26 stepeni.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Bosni se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom i nešto više padavina u sjeverozapadnim dijelovima Bosne, dok nas u Hercegovini očekuje umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni iznosit će između 11 i 17 stepeni celzija, a u Hercegovini od 19 do 23 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini možemo očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa slabom kišom prije podne u Bosni. Jutarnje temperatura zraka kretat će se između 5 i 10 stepeni, na jugu Hercegovine od 10 do 14 stepeni. Prvog dana oktobra najviša dnevna temperatura zraka u Bosni kretat će se između 15 i 20 stepeni, a u Hercegovini od 21 do 25 stepeni.

Stanovnici BiH u petak mogu očekivati malo do umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije na jugu sa najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 22 stepeni, a na jugu do 25 stepeni.

Prvog dana vikenda u cijeloj državi bit će malo do umjereno oblačno i sunčan vrijeme s jutarnjim temperaturama od 6 do 12 stepeni, a na jugu od 14 do 19 stepeni. U subotu najviša dnevna temperatura iznosit će od 18 do 24 stepena i na jugu do 26 stepeni.