BiH
0

Za ubistvo kćerke Midheti Halilović 18 godina zatvora

FENA
Krivično vijeće Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Asim Pezer, izreklo je u utorak Midheti Halilović (26) iz sela Kahrimani, općina Zenica, zatvorsku kaznu od 18 godina za krivično djelo ubistva dvoipogodišnje kćerke Sare.

Zločin se dogodio 13. septembra u selu Kahrimani, gdje je optužena živjela sa suprugom Zijadom i kćerkom Sarom.

«Kako je neosporno utvrđeno da optužena nije duševno zaostala osoba i uzimajući u obzir više otežavajućih okolnosti, Sud je odlučio da je Midheta Halilović ovo djelo učinila s umišljajem. Majka ne može imati razlog da ubije vlastito dijete i zbog toga je osuđena na strogu kaznu», prilikom čitanja presude izjavio je sudija Pezer.

Optužena Midheta Halilović i njena braniteljica po službenoj dužnosti Azijada Mujkić, nakon što dobiju optužnicu, imaju pravo žalbe o kojoj će eventualno odlučivati Vrhovni sud FBiH.

Midheta Halilović priznala je da je 13. septembra od 19.00 do 19.30 sati na njivi iznad kuće udarajući kćerku rukama, snažno je stegla u predjelu vrata usljed čega je nastupila smrt gušenjem i da je nakon toga tijelo ubijene kćerke sakrila na lokalitetu Husejnov potok, gdje je djevojčica pronađena 28. septembra.