Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za 240.000 KM napravit ću samoodrživo naselje sigurnih kuća, u kojem će posve autonomne biti električna energija, voda, sa malom ekonomijom par plastenika, pilićarnikom, malim vočnjakom... Zaposleni na ovom imanju prodavali bi višak proizvoda, kao i ručne radove stanovnika i stanovnica sigurne kuća, te bi se za dopunu sredstava otvorio poseban račun na kojeg bi lijegala sredstva UNHCR-a i EU predviđene za ovakve namjene, kao i prilozi građana iz zemlje i inozemstva. Svim sredstvima ne bi upravljala politika, nego poseban odbor na volonterskoj osnovi u kojem bi bilo 7 članova - predsjedavajući, plus tri žene i tri muškarca uglavnom ljudi iz privrede, bez političkog backgrounda, od kojih bar jedna osoba treba da je osuđivana za nasilje u obitelji. U ovaj odbor ne bi mogli ući ni socijalni radnici, ni policajci- isključivo etablirani samostalni privrednici.
cuj ustanove.. taman vise mjesta za uhljebe. Pa kolko ce ustanove kostati jedno 10x vise. Ovo je komedija od drzave.
240 000 x 6 = 1 440 000 Sta treba haman milion i po da se odvaja godisnje za Sigurne Kuce ?
Znači 20 000 mjesečno treba jednoj sigurnoj kući ? Bolje reci 10 milja da se rastali a ostatak da ide u sigurnu kucu ...
Ne znam koji *urac svi nesto traze i protestuju, kad svaki put za SDA glasaju... Poslije *jebanja nema kajanja.