Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
neki dan vodim djecu bio na ovoj lokaciji ringispil i kontam jb te livade čudo šta nisu počeli graditi. i evo vijesti.
znao sam za ovo mnogo ranije ali kontam ubleha. Kuvajcani su novost
Ma neka se pravi, samo dizi. Sarajevo kao glavni grad nema niti jednog kongresnog centra, SBF se odrzava u Parlamentu, u neku ruku i sramota. Nemojte da kenjate sa zelenim povrsinama molim vas, zelenilo vam je dostupno 10 minuta od centra grada, Trebevic, Barice, Skakavac, onaj novi centar dole u Novom Gradu Safet Zajko, pa i Ilidza, na ovoj lokaciji i nije bilo nekog zelenila. Sve beton beton beton, eto zapad se razvio od parkova.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ode jebaliste
Ne znam, ne zivim tamo tako da moje misljenje na vazi. Al i da zivim, je nevolim ove 'investitore', bili Arapi, Rusi, Indijci, Kinezi i Ameri i banke velike razne. Samo prodaju drzavu koruptni politicari, bilo SDA, Dodik, pa i SDP, i to zemlju i ekonomski i prirodne resorse za sva vremena i jeftino. Za male pare politicarima u dzep. Ne samo ovo, nego rijeke, vodu, struju, brane, ogromnu zemlju, prirode da bi ovi 'investotori' sebi pravili nesto za sebe. Izvlacili kapital i resorse iz zemlje.
Ne vidim da Svedjani i te pravo dobre, uredjene zemlje daju tim Arapima i ostalim da im kupuju i grade drzavu. Ako vec nemamo pameti i struke da sami sebi nesto pravimo, gradimo, stvaramo, onda barem suradjuj sa Skandinavijom, Njemcima i Japancima, kolko tolko postenim i pamentim zemljama. Koji te nece 100% iskoristavati. Po meni.
Tito je imao dobar zakon i znao sta radi, da stranci nisu mogli imati i kupovati zemlju kod nas, samo Jugosloveni gradjani. Ni za vikendice. Pametno, ko da je predvidio ovu globalizaciju i globalizam, gdje sad milijarderi, korporacije i banke razne svijetske, bilo USA, Kina, Rusi il Arapi, pokupovase sve ove slabe, i sirotinjske drzave po svijetu, resorse, zemlju, vodu itd. Kao i kod nas, i mi smo sad Banana republik. Ala Honduras il Zimbabve.
Ma meni je najjace kad klixovi novinari ne znaju da se tackom u broju odvajaju decimale, a ako koristimo zarez za decimalu onda se tacka nikako ne koristi.
"Zainteresiran je jedan investitor iz Kuvajta, firma koja je već realizirala nekoliko projekata u Bosni i Hercegovini". Pa koji investitor majka mu stara. Čemu tajnost. Ako je sve čisto, što čovjek fino ne izađe u javnost, objasni šta, ko, gdje, koliko. Čim se taji znači lopovluk.
Sada se zna zašto se Državna televizija pušta niz vodu! To tako traži strani investitor! Bakire - izdajniče i prodana dušo! Sram vas bilo istorijska koalicijo.
Poye6ace nam arapi svu nejac'
Da je investicija kojim slučajem kod komšija ili susjeda svi bi na velika usta hvalili poslovnu preduzetnost svojih "poglavica" . Ovako, pošto je u Bosni onda je to najezda Arapa, padanje u duzničko ropstvo,,uništavanje zelenih površina itd.
Nemam ništa protiv najezde Arapa, Kineza, Švaba i inih ako se grade industrijski resursi. A ovo zauzimanje najprofitabilnijih pozicija u gradu za nešto što nikada neće biti kultura je nezamislivo! Kongresni kompleeks treba graditi negdje van grada i u mirnijim uslovima!
Koji si si ti kreten. Paprike i krastavce i livade bi po gradu a kongresne centre po prigradskim vukojebinama. Ojebemteglupava...
Mi samo nake makete gledamo......
Kakva korist, kad pored ovog centra prođu raspali češki tramvaji stari 50 godina . . . Bas ce da bude lijepa slika
Narod gladuje, pa su potrebna radna mjesta, proizvodnog karaktera kako bi kroz proizvodnu dobit i izvoz se stekli uslovi za gradnju neprofitabilnih monumentalnih objekata koja bi se finansirala iz budzeta . Uloziti 300.000.000 u proizvodnju koja ce donositi dobit je opravdanost projekata, opravdano je. Graditi a finansirati novim zaduzenjima koje ce vracati ionako gladni narod mogu predloziti nneznalice i najveci neprijatelji BiH.
Koga briga za narod. Ovo je za elitu. Na tim principima je i ova kvazidržava nastala, da bude dobro begovima, a ostale ko grebe
I usluga je proizvod. I moze da bude vise od koristi za drustvo nego fizicki proizvod, odnosno njegova proizvodnja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
samonda fotograf malo ocisti senzor na svom fotoaparatu :)
Sta je ovo vise?svako malo investicija neka isto kao da smo finansijski stabilna drzava.
Da te Allah poživi Semire i da snage da nastaviš da se boriš protiv vjetrenjača... Para mi oči poređenje ovog projekta sa Domom zdravlja i samo pokazuje neukost ovog prokletog naroda koji će naći mahanu svemu... Samo negativnost kod nas prolazi... Tačno da se čovjek nekad zapita ma kome se trudi on, ali onda opet dođe misao da nisu svi slijepci, već da su samo ovdje glasniji i da je riječ o par ljudi umnoženih nickovima... Samo naprijed načelniče! Nabijajte komplekse neradnicima! Gradimo našu općinu! Kad bismo svi ovako lokalno radili - blago bi nam bilo globalno!
Uvijek kazem da je Efendic dobar nacelnik. Uostalom, da nije dobar ne bi ga Dnevni Avaz danonocno napadao (prije nego im se sef udruzio sa SDA).
vas rumeni nacelnik mrzi sve sto ga podsjeća na rodno selo, tako da je krenuo u proces betonizacije u saradnji sa gradjevinskom mafijom. Dok se okrenete, nećete imati zraka za disanje. Sto je ok, jer niste bolje ni zaslužili
beton beton samo beton, beton nama treba
Kongresni centar "Zlatne kašike za krezave".
Samo nek grade, svaka cast Nacelniku Opstine Novi Grad, covjek radi cijelo vrijeme za dobrobit gradjana, vjerujem da ce i ovaj projekat zavrsiti.