Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nas u administraciji nije briga hocete li i kako napuniti budzet. Ne budemo li dobili nase plate, tople obroke i regrese na vrijeme, stupamo u strajk, a i tuzicemo vladu pa ce poreski obveznici sve platiti sa kamatama.
Federalno ministarstvo za pitanja boraca ili drustvo 3 lica je poznato po najbrutalnijoj eksploataciji volontera kojima se daju u rad najslozeniji poslovi i koji se cak imenuju u komisije i radne grupe , namjestenim konkursima, izmisljenim dnevnicama i putnim troskovima, namjestenim unapredjenjima, itd itd. Ali dok ima konja bice i samara, ne shvatam ni one koji pristaju na eksploataciju za 150 KM mjesecno.
Svjesni nepismenosti i nesposobnosti kadrova kojima raspolazu, kljucni ljudi u Ministarstvima su se dosjetili da eksploatisu VOLONTERE koji su se posteno skolovali, a dok se VOLONTERI najbrutalnije eksploatisu skolovanje se uplacuje podobnim kadrovima. Tako da ih i danas 5 prima Federalno ministarstvo za pitanja boraca, koje funkcionise na eksploataciji VOLONTERA.
Hitno otpusiti 50% polupismene administracije koja je zaposlena po stranackim linijama, po kriteriju podobnosti i onako beskorisno sjede po Ministarstavima i demoralisu rijetke pojedince koji nesto pokusavaju da urade.
Da ste stedili ranije...ne bi nam trebao aranzman sa MMF-om ;) Mislim da bi SIPA trebala da se pozabavi istragom o kolektivnoj odgovornosti vlade spramguranju drzave u vjeciti dug prema MMF-u sto nam se moze lako osvetiti kasnije kroz prinudnu privatizaciju prirodnih dobara u korist stranaca ;)