Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Posteno
Bar neka osnovna ravnopravnost. Eto trebalo je samo 18 godina da se to izjednači.
Bravo svaka cast, tako treba primijeniti na podrucju cijeli BiH. Obiljezavanje svih vjerskih praznika za sve. Bravo....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pozitivan lik u svakom slucaju. Da je nama jos ovakvih na svim nivoima bilo bi nama puno bolje. Pa samo se sjetim zaposljavanja studenata koji su dobili odredjena priznanja, pa promjena naziva one ustanove (ne mogu se sjetiti naziva, ali su se spominjala retardirana djeca) i jos puno drugih pozitivnih stvari je doslo od ovog covjeka.
Posteno nema sta, ali meni i dalje nije jasno zasto onda petak nije slobodan dan...... toliko o ravnopranosti...
Svi silni vjerski praznici trebali bi se proslavljati u sopstvenim kucama, a ne ustanoviti i neradne dane. I onako nam je zemlja na rubu kolapsa a izgleda da je bitno sto vise neradnih dana, tako da vise niko nece raditi. E tada dolaze problemi moj narode. Nesto mi se svi dali u religiju. E gdje su one predratne godine?? I tada su se proslavljali i bajrami i bozici i uskrsi a niko se nije busao u prsa u vezi toga. I tada smo svi proslavljali svaki praznik nije nam trebao zakon. A normalno radili smo i nista nam nije nedostajalo. Danas pola Bosne ne radi al to nije vazno. Vazno je da se sto vise grade dzamije, crkve i druge bogomolje jer jedino to narodu preostaje. Da se moli Bogu Kome trebaju tvornice, proizvodni pogoni???Al' zato neka crkava, dzamija ... E moj narode....
A na faxu se zakazuju ispiti na te dane :)
Uskrs i Vaskrs su svakako nedjeljom kada se ne radi, jedino ako će se prenositi na ponedjeljak...odlična odluka za Sarajevo, nema ništa ljepše nego sa svojim prijateljima proslaviti i počastiti se bez obzira koji je praznik, posjetiti jedni druge...divno! BRAVO!
Hoce li i Hanuka biti neradni dan :p ?
Dzaba sve kad su u Sarajevu danas više od 90 % Bošnjaci, niste to ni trebali ni uvoditi radi koga neka djeca ne gube nastavu.
TO BRE !!! HVALA VAM BA !! :p Zakaj se ovo i prije nije desilo :DD
Pa nek nece, ne bude ni za Bajram.
Malo ovaj marjanovic izmislja toplu vodu..
Slazem se, ali valjda ovaj djeca nece to morati nadoknadjivati subotama...
Pa uvijek je tako bilo, da onaj ko slavi ne dolazi na nastavu,a na fakultetima je to praksa da su neradni dani, šta izmislajs toplu vodu i btw zar nisi dao ostavku?
Ili, jos bolja opcija, da se zabrani slavljenje svih religijskih prznika svima i ostanu samo drzavni.
HOĆE LI TO VAZITI ZA SVE KANTONE I RS, GDJE MUSLIMANSKA DJECA MORAJU FARBATI JAJA ZA VASKRS!
ne rise.
Živa istina, ove godine. muslimanska djeca za vaskrs u školi u Vlasenici,morali farbati jaja.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Konacno.Mi se sve nesto hvalimo kao mi multi-kulti ali svako za svoj praznik ima slobodno.Ja sam i za skracenje ljetnog raspusta.Djeca zaglupe totalno.Njemacka varijanta je super.6 sedmica ljetnog,2 sedmice zimskog,za uskrs 3 tj.za proljece, u Oktobru sedmica.Ako se desi neka vremenska neprilika koji dan i to je to.Ovako sve u dva cuga natovare djeci na ledja pa da polude i oni i mi sa njima.
Hočeš da kažeš da su naša djeca glupa. Kako im je sa glupim roditeljima samo oni znaju.
skople47" procitaj tex mozda jos jednom ili ako ti treba i vise puta.Ovdje niko ne spominje "glupost" vec "ludilo"!!
...moel' meni 29.11.43 ?
Pa 7. januara je pravoslavni Bozic, i tada je svakako rasput, a Veliki Petak je za sviju :)) Svaka cast ministre
Veoma veoma rijetko se kod pravoslavaca i katolika poklapaju Vaskrs/Uskrs.Cini mi se da u tekstu niko ne spominje Veliki Petak kada je pravoslavni Vaskrs.