Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ž I V J E L A R E P U B L I K A S M R D S K A Vi kako hocete ali mi u RS smrdimo. Ima li dje safuna? Pozdrav iz R Smrdije!
Ž I V J E L A R E P U B L I K A S M R D S K A Vi kako hocete ali mi u RS smrdimo. Ima li dje safuna? Pozdrav iz R Smrdije!
@jutsu Tvoji komentari su 100% + OK. Malo je prostora da bih dao siri komentar mog vidjenja ukupnih zbivanja od 1990.godine do danas,ali navest cu samo jednu i prvu politicku gresku koja se reflektuju na danasnje stanje u BiH. - gosp.Aliju Izetbegovica na putu rusenja komunizma je docekao jedan strasni fasizam koji je izrastao iz vec poznatih programa velikosrpskog i velikohrvatskog nacionalizma,za koje je i gosp.Alija dobro znao i mogao je pretpostaviti sta ce se desavati nakon sto ga pomenute dvije strane iskoriste za raspad SFRJ.Opsjednut religijom,opkoljen ljudima zeljnim begovanjem,inspirisan podrskom kriminalaca,nije ni primjecivao aveti koje su prijetile Bosni i bosanskim Muslimanima - Bosnjacima.On je taj koji je Bosnjacima dao ulogu spasioca BiH,koji je Bosnjake ponudio kao zrtve,a bilo je prostora da se mobilisu i organizuju daleko vece snage u borbi za BiH sto je bio garant za svjetliju buducnost BiH. E zato danas nismo u mogucnosti da preuzmemo stvar u svoje ruke
@nocna mora ako se oslonjas na to da bi EU i US nesto korisno ucinili to je ista pogresna strategija koju je vodila alijina stranka sve do sad. Nemoj zamjeriti ali mislim da imas potpuno pogresnu procjenu na cijoj je strani EU. Sto se tice US, oni su uvijek bili samo neutralni i odrzavali su balans izmedju dvije strane. I 1995 su samo izjednacili dvije strane na 50%-50%. U stvarnosti stvari se moraju uzeti u svoje ruke i pocet voditi realna politika reciprocnih odgovora na zahtjeve susjeda i sire okoline. @mirs Hvala
Ovo je suplja prica,barem za sada,ali je doba osnova za pripremu bosanskih politicara i bosanskog naroda za neke nove dogovore oko untrasnjeg uredjenja BiH.RS ce sigurno snijeti posljedice za kocenje svih procesa koji BiH vode prema EU.EU i SAD su iscrpili sve mogucnosti da do toga ne dodje,ali uvidjevsi radikalnu politiku i namjere politickog vodstva RS-a,ocekivati je radikalnije poteze MZ-e.Problem je jedan sto hrvatski korpus u BiH nije vezan za jednu teritorijalnu cjelinu,ali i za to ima rjesenje.Regionalizaciji BiH bi morala prethoditi kantonizacija,tako da bi svaka od tri regije imale u svom sastavu, primjera radi, 5 kantona s tim da po jedan kanton dobiju narodi koji ne predstavljaju vecinu u toj regiji.Mozda cete reci puno kantona,ali ovo sam naveo samo kao primjer.
Svaka ti cast @ jutsu Svaka ti je namjestu,a ova zadnja posebno.
@siki evropa po kojoj pljujete vam je dala podrucje istocne bosne gdje ste po popisu 1991 bili manjina. A tamo ste dobili: Tvornicu glinice u Zvorniku, ogromne resurse boksita u Vlasenici, hidroelektranu u Visegradu, velike sumske i mineralne resurse u Srebrenici i na kraju Foca gdje imate velike sumske i turisticke resurse kao i opciju da gradite buk bijela projekat. To je sve rezultat nepismenosti politicara na celu sa Alijom zmetbegovicem kojem je jedino bila vazna religija. to je i rezultat vodjenja politike jugoslovenstva 45 godina gdje se drugim davala prednost u odnosu na same sebe. Nikad mi nije bila vazno ko je ko, ali sada Bosnjacki narod mora da promjeni kurs i da postane sebi dovoljan. Deklaracijama o pravima , samo dupe treba obrisat, jer se te deklaracije uvijek poturaju Bosnjacima da oni moraju postovat. Sta se uradilo da i drugi postuju prava Bosnjaka. Nista.
Najivci,glupaci,prostatci; Kao prvo nije dejton nista dao vise bosanskim Srbima nego je dosta vise oduzeto od Srba koji su bili planirani da se istrebe,pobiju i protjeraju iz bosne,a koji su samo svojom licnom hrabroscu i odlucnosti uspjeli da pobijede,zlocaste nemjere i da sebi stvore slobodan prostor gdje ce se bezbijedno osjecati,dok su ova ostala dva naroda,upravo i borili skupa i skupa su i ostali i tu se nema sta traziti i mijenjati,kada je to licno njihova bila i ostala volja i glavni cilj ! Veoma je to zalosno sto to vec od davnih dana niste znali ni saznali !
@josipe mozda ce se obnoviti ali kad se obnovi herceg bosna , poslije toga ce zavladat stogodisnja mrznja. Bosnjaci trebaju postaviti samo jedan uslov izlaz na more i potpuna podjela zemlje na tri djela. Bosnjaci ne treba da budu prepreka stvaranju velike srbije, a nisu to trebali biti ni ranije. Imali su svoju zemlju i trebali su voditi racuna o prostorima gdje su bili vecina. Ipak stvoriti kompaktnu drzavu bosnjackog stanovnistva, sposobnu da se odrzi i u slucaju zajednickog vojnog napada hrvatske i srbije. Vrlo jedostavan stav sve ostalo vodi ka novim srebrenicama , danas sutra ili za dvadeset godina.
ja mislim da ovaj zvekan Pipo ne zna citat: pise citat: >Na taj način bi se, piše bivši britanski ambasador u Sarajevu i Beogradu, >uspostavile tri regije u kojima bi bila dominantna po jedna od tri etničke >zajednice koja bi, pak, preuzela suštinsku odgovornost za njezino >rukovođenje 95 su dali srbima entitet a sada to namjeravaju dati i hrvatima a zauzvrat bosnjackim budalama tipa Pipe pipice nude besplatne vize :)))))
Kakva BiH ? To go vno od države nikad nije funkcionisalo i nikad neće funkcionisati. Neprijatelji ne mogu živiti u istoj državi. Završena priča.
i sad nek neko kaze da Hrvati nece dobiti treci entitet... Pa stvarno su mnogi Bosanci slijepi i ne vide sta im se kuva u narednoj buducnosti.... Znaci u narednih 5 godina je za ocekivati podjela Bosne na tri regije, gdje ce svaki od tri konstruktivna naroda imati po vecinu....i nakon toga, u nardenih buducih pet godina... ko kome...
No da bi se to i ostvarilo, zaključuje u svom pismu Independentu Charles Crawford, trebalo bi da se stvari vidno pogoršaju i da se zvaničnici i u BiH i u Bruxellesu konačno saglase da nema drugoga puta. PEDOFIL cHARLES prizeljkuje novi rat i novo krvoprolice napacenoj BiH PEDOFIL zagovara pogorsanje i mrznju medu nama , To je cinio i do sad da bi blokirao citavu regiju pri ulasku u EU sto mu je i glavni cilj a i unistavanje infrastrukture i ekonomije kako bi oni prosperirali i gledali svoju racunicu , naravno na kraju oni bi dosli i prvo nabacali radioaktivnih bombetina pa tek onda nas kao mirili i govorili da moramo zivjeti zajedno i da to nema alternative.
Dabogda ti ne imo ni hljeba ni čime da glasaš ! I šta tebe boli za koga ću ja glasati, mrš stoko komunistička ! Eto ti tvojih ba lija iz Tuzle pa biraj ko ti je ljepši za glasanja.
sad bi nas jos i s hrvatima dijelili? pocrkali vise daBogda svi politicari evropski koji \"znaju sta je dobro za nas\"