Tražit će smjenu
35

Vukanović prijavio policiji Stevandića i njegovog savjetnika zbog fizičkih nasrtaja u NSRS-u

N. V.
Foto: Nebojša Vukanović
Foto: Nebojša Vukanović
Narodni poslanici u Republici Srpskoj Nebojša Vukanović i Đorđe Vučinić prijavili su policiji predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića i njegovog savjetnika Sinišu Vidovića.

Razlog za prijavljivanje njih dvojice oni vide u prijetnjama, psovkama te fizičkim nasrtajima na njih tokom zasjedanja NSRS-a, kako ističu.

"Primitivac i stari, poznati nasilnik potpuno je izgubio razum i kontrolu, pokazao svoje pravo lice, da je nedostojan i nesposoban da rukovodi i bude na čelu skupštine, a zbog posljednjeg u nizu velikih incidenata mora biti smijenjen i uklonjen, kako bi prestao da urušava i sramoti Narodnu skupštinu Republike Srpske", izvrijeđao ga je Vukanović u svom maniru i bez pardona.

Oni navode da je Stevandić i ranije prijavljivan policiji zbog nasilništva, odnosno "nabadanja" glavom Petka Rankića.

Zbog posljednjeg incidenta u NSRS-u gdje se Vukanović i Vučinić osjećaju oštećenima, Vukanović kaže da će zajedno sa ostatkom opozicije pripremiti zahtjev za smjenu Stevandića. To će uraditi do prve naredne redovne sjednice koja bi trebala biti održana tek nakon praznika u februaru naredne godine.

Za Vidovića traže prekid angažmana u NSRS-u jer je upao u salu tokom sjednice na kojoj nije trebao biti te je psovao, prijetio i nasrnuo na poslanika Kluba za pravdu i red Đorđa Vučinića.

"Policiji smo prijavili i zloupotrebu da je Stevandić, u klasičnom sukobu interesa i zloupotrijebi položaja, dodijelio unosan posao nabavke i održavanja vozila svom savjetniku i partijskom kolegi Siniši Vidoviću, što bi trebalo biti posebna tema istrage. Jasno nam je da su institucije zarobljene i da će učinili sve da i ove zloupotrebe prođu nekažnjeno, ali nećemo se predavati i odistajati, niti ćemo bilo kome dati na sebe, da nas pokuša fizički ili na bilo koji drugi način ugroziti jer ćemo se braniti od zla svim sredstvima", kazao je.