Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkriveno je kako Vlada Republike Srpske poštuje instituciju visokog predstavnika, kojeg, usput rečeno, doneseni zakon o referendumu ne zabrinjava. Naime, Vlada Milorada Dodika se angažovala na skandalozan način na lobiranju protiv visokog predstavnika Valentina Inzka na uglednom web portalu EUobserver. Tamo je Predstavništvo RS-a u Briselu, novcem poreznih obveznika, zakupilo baner kojim se poručuje da visoki predstavnik mora poštovati vladavinu prava. Klikom na sporni baner otvori se portal Predstavništva gdje se nalazi čitav historijat sukoba Vlade s Inzkom, a u vezi s nametanjem odluka o produženju mandata međunarodnim sudijama i tužiocima. U traktatu Vlade se otvoreno osporava Inzkov autoritet, a njegove odluke nazivaju ilegalnim. .
KOJI političari to trebaju da pokažu da im je stalo do razvoja države, gospodine Inzko? Mislite na ove koji ne priznaju Sarajevo kao glavni grad BiH, na ove koji se druže sa optuženim ratnim zločincima, optuženim za GENOCID? Mislite na ove političare koji se siledžijski odnose prema nezavisnim i slobodnim novinarima, političare koji već godinama rade na razbijanju BiH metodama zločina, genocida, zastrašivanja? Mislite ne ove političare koji mogu nastaviti da kradu samo i isključivo u siromašnoj i destabilizovanoj BiH? Mislite na ove političare koje upravo vi održavate na životu i koje štitte? Paa, da nije malo licemjerno?
sve sto si napis\'o TACNO je, i sjetit se da je visoki predstavnik incko prije par dana dao izjave da ako rs-a glasa za referendum ima plan, vidimo koji plan i njegovu retoriku?on to ignorise da je glavni krvac svih blokada reformi i demokratske drzavne funkcije rs-a i dodik koji opljacka drzavu bih-u...oni to sve ko ignorisu, isto onaj cirkus u gornjoj maoci a svak zna da su to srpski spijuni u maoci, sto ne zatovre glavnog teroristu i pljackasa bih-e dodika?
milosevic je ukinuo autonomije kosivu i vojvodini, znaci da su srbi \"glavni krivci\" svih ratova u regiji!
Dragi efendija inzko, ako ti je bas toliko stalo zasto onda ne ides odakle si dosao. To sto tvrdis da nezaustavljivo napreduje prema Evropi to vala LAZES, prije bi se moglo reci\"nezaustavljivo napreduju prema MEKI i MEDINI. Sve to sto si naveo;\"Došlo je vrijeme za političare da pokažu kome je istinski stalo do privrede, zdravstvene zaštite i društva u kojem ne vlada korupcija\", Sve su imali dok nisu zaratil protiv svega toga,sada su im srbi krivi zato sto su zeljeli da ostanu u zajednici SFRJ.
Inzku vise niko ne vjeruje jer samo prica, a nista ne poduzima. Da valja, davno bi smijenio kabadahiju Bivorada Dodika. Inzko nanosi vise stete nego koristi BiH, njegov zadatak je da uspava bosansku javnost i kobajagi kritikuje Dodika. Inzko Lajcakov klon. On uporno gura podjelu drzavne imovine entitetima kao prvu fazu podjele BiH. To ne treba dozvoliti, jer i entiteti i imovina su dio BiH i tako mora ostati.
Pa zar zaostaje. Ciatajuci nase novine nemam taj utisak.
Stalo mi je do razvoja BiH kao sto je muslimanima bilo stalo do razvoja Jugoslavije nakon Titove smrti, kada su ih poveli \'mladi muslimani\' koje je Tito tamanio kao buba-svabe, isto kao i fasiste, sto u sustini i jesu! RS4EVER