Komentari (209)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zahvali se Draganu Čoviću i HDZ-u biskupe.
Titoist tek kad dobijemo svoju izbornu jedinicu koja će biti u općinama koje su u rs i koje su u federaciji a gdje smo živjeli prije rata biće ravnopravnosti za Hrvate u oba entiteta.
Sanjaj erastoten. Poslije Bošnjaka i Srba su Hrvati i dalje treći konstitutivni narod i kad bi jedan Hrvat živio u Bosni bio bi Vam član predsjedništva i imao bi veto zato tišu mišu
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
NIje manje samo katiloka vec svih,bjezi raja iz BiH za boljom buducnosti,moj komsija.
Gospodine natjerajte ove " pobožne" političare da nam velika djeca imaju posla i hljeba, a za zabavu - pravljenje djece u socijalnoj sigurnosti ( SFRJ ) će brzo unapredovati!
Zajedničkim snagama nacionalista, potpomognutih crkvama i Islamskom zajednicom je rušena socijalistička BiH, da ne spominjem socijalističku Jugoslaviju. Tada kada je vlast sputavala vjerske osjećaje je bilo više katolika i općenito Hrvata u Bosni i Hercegovini nego sada, kada vlada demokracija i slobodno ispoljavanje vjere. I šta sad? Pa, ništa, ovjde niko više ništa ne može učiniti. Ali, barem treba priznati i reći, grješni smo, Oče, bili smo slijepi kod očiju.
Jeste Gosp. Kardinalu, medjutim dvije vrlo vazne stvari zaboravjas: 1. Ti si bosanski kardinal a ne hrvatski i vrijeme je da prestanes stititi i lobirati za hrvatske interese u Bosni. Imaju Hrvati svoga Bozanica pa neka on vodi nacionalno-vjersku politiku "svoga stada". Ti si bosanski pastir. Kao takvog te Papa postavio za Kardinala gosp. Puljicu. Postuj Papinu volju ako si katolik. A ako si Hrvat (na prvom mjestu) a katolik, onako usput, onda prepusti kardinalski stap nekome ko se osjeca da pripada Bosni i "bosanskom stadu"! 2. Broj katolika (citaj Hrvata) se prepolovio, to je tacno. Ona polovica sto je zivjela u RS-u preselila se u Hrvatsku (shodno planu Tudjman-Milosevic o "humanom preseljenu"). Ona polovica sto je zivjela u Federaciji BiH, shodno istom zlocinackom planu "koncentrisala" se u Zap. Hercegovini, da bi se lakse pripremila za drugu fazu istog plana. Prosla su vremena kada ste mogli gledati ljude u oci i lagati im, bez da trepnete okom! Zbog toga se gori u paklu, Puljicu!
Nismo trebali poduprijeti neovisnost BiH. Ona bi se svakako kasnije odvojila od SRJ kao i Crna Gora, kao i Makedonija, kao i Kosovo...ali bez rata. Trebali su Tuđman i Alija ostati hladnih glava i ne nasjesti na srpsku politiku. Oni su bas htjeli referendum kao povod za rat. To je sjebalo BiH i najviše Hrvate u njoj....u detalje ne bih, zaboli glava... samo znam da ni jedan pametan narod ne treba vjerovati nikada nijednom drugom narodu ili je nahebooo...
zahvali se onom sto je prodao posavinu, sto je podebljavao hrvatsku, sto je napravio pakt s srbima na stetu treceg naroda
Svih nas je manje i biće nas sve manje i manje i Bošnjaka i Hrvata i Srba jer ova zemlja ne nudi ništa za budućnost i osnivanje porodice
kad je eugen provalio i popalio Bosnu i Sarajevo mnogi [ tadasnji ] katolici su ga podrzali .Kad se morao povuci bojeci se osvete snjim su se povukli i svi oni koji su ga pomagali .Kad su Tudjmanovi fasisti provalili i popalili Bosnu mnogi katolici su ih podrzali i pomogli.Kad su se morali povuci sVranjinim fasistima su se povukli svi oni koji su podrzavali te fasiste.UCITE NESTO IZ HISTORIJE
koliko sada ima bosnjaka u rs?
Pametan narod dozvao se, postali ateisti eto sta je.
Jedna narodna izreka kaze,ne mozes jednom g.zicom na sto pirova.Ne moze i domovnica i putovnica,i konstitutivni narod BiH i Hrvatska dijaspora,Zagreb i Široki....ne moze.Jednostavno ste se zapetljali,prvo bi morali odluciti ko ste,sta ste i odakle ste pa onda pokao dalje.
A NECE DA KAZE KAKO JE AUSTRO-UGARSKA PRIJE 100 GODINA NASELILA 300000 KATOLIKA A ISTJERALA ISTO TOLIKO BOSNJAKA
Sve su sje.bali nacionalisti i separatisti (sda, hdz, gamad iz entiteta rs). Bosanski muslimani, katolici i pravoslavci, svi se drže vjere više nego ikad a nikad manje vjernika među njima nije bilo. Hrvati, Bošnjaci i Srbi, svi su konstitutivni narodi a nikad jadniji narod nije bio. Entiteti nikad nisu bili jači a štetniji po same sebe. Država nikad nije bila slabija a beskorisnija. Gradovi nikad nisu bili manje važni jer su im kantoni oduzeli identitete. Sve je naopako, sve je onako kako ne bi trebalo biti. Ništa ne valja jer nije prirodno da bude tako kako jeste i ako majmuni koji glasaju i zagovaraju politiku podjela ne prestanu voditi razdor među ljudima u ovoj zemlji, katolicima uskoro neće trebati ni crkve, ni prebrojavanje jer neće imati sami sebe.
Mislim da su se iselili. Nisam sigurna, ali, eto, ipak, nekako, možebit. Provjerite vi Popis, ipak.
Ne postoji nacionalna strategija opstanka Hrvata u BiH? Pa Hrvati ne opstaju ni u Hrvatskoj, kamo li u BiH. Daj nama pasose da picimo odavde, pa da vidis kako ne postoji strategija za opstanak muslimana u BiH, takodjer.
evo ja bih kao clan Hrvatskog naroda u Bosni rekao: who cares