Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ubacite im kako da porez prijavljuju, kako funkcionise zdravstvo, kako otici u porodicnu medicinu, kako popuniti uplatnicu, i hiljadu drugih stvari.
100%. Pola ih ne zna osnove ove. Niti koje institucija za šta služe.
Domacinstvo mora predavati zena koja ima kulinarske vjestine, domaćica koja zna nešto. A ne Soraje i Stanije sa noktima od 12cm koje su dobile posao u školi preko Asima i ekipe u krevetu.
Kome li je smetalo da ga ukine ? Ovdje sve sto je dobro i korisno se uništava. Sviđa mi se prijedlog da treba uvesti Psihologiju . Ovom današnjem društvu je baš potreba.
pola ih msli da mijeko daje Sarajevska mljekara
Viška prosvjetnih radnika, pa natovari djeci još jedan predmet da ih se uhljebi. Ja sam imao domaćinstvo, malo pred rat, nisam naučio ni kuhati ni zamijeniti sijalicu niti bilo šta korisno.
izbaciti vjeronauku a domacinstvo obavezno uvesti u skolu
Treba nam predmet psihologije gdje će se djeca učiti metodama borbe sa raznim fobijama, depresijama i slično. Trenutno u BiH 90% stanovništva ima problem da govori pred grupom ili pred kamerama. Rad na sebi more biti osnova. To bi Hilo korisnije od vjeronauke, ili historije. Historiju preoblikovati da se ne uče djeca nekim 'herojima' pa da im to postanu uzori.
Pametno!
kad se sjetim u Titin vakat dzabe sendvic i caj imali u osnovnoj skoli.Svaka skola bila dobila kabinete i laboratorije hemije,fizike... jesmo zaostali s ovim seljackim strankama u P.M.
Je li to sad ekvivalent Kulturi življenja ili nije?
Uvesti domaćinstvo u škole kao obavezan predmet!
Dobro jutro pameri našaa
Izbacili su neke vazne predmete a uveli vjeronauku po dva casa. Narod mora biti zatupljen i ponizan.
ukidajte to gubljenje vremena. djeci treba vjeronauka 😅
nadam se da je ovo sarkazam, ako nije onda si glup k'o noc
Predlazem sekciju Odvikavanje od mobitela i drustvenih mreza. Ili pak ucenje o njima i prikaz svih negativnosti koji dovode do istih. Danas misle djeca da je don kihot neki influenser sa smjesnim imenom, a Karenjina Ane Ivanovic novi profil, samo sa smijesnim nick prezimenom..
Ubacis im tehnicko. Da znaju nesto rukama stvoriti.