BiH
171

Vozač GRAS-ovog trolejbusa vratio taksisti izgubljeni novčanik i nije htio nagradu

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Opterećeni pričama o džeparošima koji pljačkaju građane u sredstvima javnog prevoza ili na ulici ozarimo se svaki put kad čujemo za primjere poštenja i čovječnosti. Takva je i priča o vozaču trolejbusa KJKP GRAS Hajrizu Čoloviću.

Hajriz u petak pronašao novčanik sa dokumentima i novcem taksiste Ratka Todorovića iz Istočnog Sarajeva i na Ratkovu veliku radost odmah ga vratio vlasniku.

Todorović je pun hvale za ovaj potez vozača.

"Puno mi to znači jer znate kako je danas izvaditi dokumente. To je pokazatelj da ima humanih ljudi. Vratio mi je sve i nije htio nagradu", rekao je zahvalni taksista za Klix.ba.

On je novčanik izgubio najvjerovatnije dok je putniku kojeg je dovezao na Autobusku stanicu u Sarajevu pomagao s prtljagom. U njemu su mu bili svi dokumenti i pazar zarađen tog dana.

O sličnom slučaju pisali smo i jučer kada je vozač GRAS-ovog autobusa vratio putnici zaboravljenu torbu u kojoj je bila velika količina novca. Ni on nije želio uzeti nagradu za ovo humano djelo i poručio je da tuđe ne bi uzeo ni da je riječ o milion maraka.