BiH
4

Volontiranje je cool: Potvrde za 18 učenika škole "Aleksa Šantić"

Klix.ba
Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa u utorak je dodjelio volonterske potvrde za osamnaest učenika/volontera u projektu "Volontiranje je cool 2015!".

Potvrde su dodijeljene učenicima JU.OŠ. "Aleksa Šantić" u Sarajevu.

Dodjela volonterskih potvrda je održana u vijećničkoj Sali Općine Novi Grad , a prisutnim učenicima se, pored organizatora projekta "Volontiranje je cool!" obratila i gospođa Naliha Šabanović, stručni savjetnik ispred službe obrazovanja Općine Novi Grad.

Dodjela je popraćena kratkim filmom pomenutog projekta snimljen na dan završne manifestacije projekta gdje su svoje volonterske radove predstavile dvadeset tri osnovne škole iz sljedećih gradova: Sarajevo, Mostar, Stolac, Konjic i Goražde.

Volonterske potvrde za četrdeset učenika/ volontera, učesnika u pomenutom projektu, iz JU. "Prva osnovna škola", Konjic i JU. "Druga osnovna škola", Konjic, uručenesu 22. februara u svečanoj Sali Općine Konjic.

Projekat je počeo sa realizacijom 2011. godine, a namijenjen je učenicima osnovnih škola s ciljem podsticanja na volonterizam i odgovornost u zajednici.