BiH
143

Volonteri iskoristili lijepo vrijeme za sadnju drveća i akciju čišćenja

Klix.ba
Povodom predstojeće velike volonterske akcije sadnje drveća "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan", dvadeset vrijednih volontera su iskoristili lijepo vrijeme za čišćenje i sadnju drveća.

U subotu, 3. oktobra, u deset sati počela je akcija sadnje drveća na brdu Grdonj iznad Sarajeva.

Zasađeno je 300 sadinica koje je doniralo KJP Sarajevo šume, a akciju je podržao Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini i ambasador Lars-Gunnar Wigemark lično.

Ova akcija imala je za cilj da pripremi volontere za koordinaciju velike akcije "Let's Do It – milion sadnica za 1 dan" koja će biti održana 24. oktobra. 2015. godine na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Volonterima je demonstrirano kako pravilno zasaditi sadnice i koordinisati rad na terenu.

Nakon sadnje volonteri su se uputili prema ilegalnoj deponiji otpada koja se nalazi u dvorištu Gradjevinskog fakulteta u Sarajevu. Za nepunih sat vremena očišćena je velika količina otpada, a volonteri se nadaju da će ova lokacija ostati i dalje čista i lijepa.

"Nadamo da će ove dvije akcije probuditi svijest i potaći građane da slijede naš primjer, te da će nam se brojni volonteri pridružiti u narednoj akciji sadnje koju uskoro organizujemo", istakli su volonteri projekta "Let's Do It".