BiH
15

Vladika Grigorije čestitao katolički Božić

SRNA
NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije čestitao je danas Božić katoličkim vjernicima i poželio mir i jedinstvo.

"U ime pravoslavnih vjernika koji žive u Trebinju i Hercegovini, rimokatolicima koji danas slave Božić i koji žive sa nama želim da čestitam praznik i poželim im ono što su anđeli objavili, a ljudi treba da ispune - da bude slava na visini Bogu, a na zemlji mir i među ljudima dobra volja", naglasio je vladika Grigorije.

Govoreći o važnosti jedinstva hrišćana, vladika Grigorije istakao je da je "jedinstvo hrišćana zapovijeđeno i u svetom Jevanđelju", te da je "i Hristos rekao da svi treba da budemo jedno".

"To jedinstvo uslovljeno je mnogim stvarima, ali i ta uslovljenost, baš zbog važnosti hrišćanskog zajedništva, treba da bude otklonjena", rekao je vladika Grigorije.

Vladika Grigorije smatra da je ta tema danas aktuelnija zbog osjećaja ugroženosti hrišćana od onih koji to nisu, a misle da je moguće nasiljem nekoga ugroziti, što je veoma opasno.