BiH
0

Vlada KS od danas vlasnik Planinarskog doma na Skakavcu

Sarajevo-x.com
Ugovor o kupoprodaji nekretnine koja je u vlasništvu Udruženja Planinarsko društvo "Planinar" iz Vogošće potpisali su danas premijer KS Fikret Musić i predsjednik ovog Udruženja Uzeir Merdžanović.

Nekretnina se nalazi u zaštićenom području Spomenika prirode Skakavac i sastoji se od planinarskog doma, zemljišta i šume ukupne površine 1630 metara kvadratnih, čija je vrijednost 70.000,00 KM.

"Zaštita i borba za čovjekovu okolinu jeste jedan od programa i projekata koji će kod ove vlade uvijek imati prioritet, jer je to ujedno i dobra podloga za razvoj turizma", istakao je premijer Musić nakon potpisivanja.

Prema njegovim riječima, naša je dužnost da zaštitimo okoliš, jer jedino tako ćemo omogućiti i budućim generacijama da žive u uvjetima dostojnim čovjeka.

Prema propisanoj proceduri, ovom Ugovoru je prethodila Odluka Skupštine KS o davanju Saglasnosti Vladi KS za kupovinu navedene nekretnine, koju je ovo zakonodavno tijelo donijelo na sjednici održanoj 14.09.2011.godine.

"Namjera nam je da nakon preuzimanja dodatno preuredimo ovaj objekat", najavio je ministar Jusić, te dodao kako je Bosna zemlja bogata prirodnim bogatstvima koje treba samo staviti u funkciju te omogućiti da i građani uživaju u njima.